Earthshaker - Pretty Good! (1990)

Japan
Label: Toshiba EMI

1. Burning Hearts (4:46)
  2. All Around the World (4:30)
  3. She Makes Me Feel Good (4:53)
  4. Top Secret (4:24)
  5. If Tomorrow Comes (4:53)
  6. Dreams (5:23)
  7. I'm Ready So Ready (3:17)
  8. Natural Hearts (5:22)
  9. Fight It Out (3:50)
  10. Your Song (5:03)
avatar van Lonesome Crow
Earthshaker koos voor dit album voor een wat simpelere opzet van de songs.
Een ander woord daarvoor is wellicht commercieler, en het moet gezegd worden dat dit album toch wel een fikse stap terug is ten opzichte van het eerdere werk.
Niet dat het echt heel slecht is, daarvoor bezitten ze simpelweg teveel klasse maar het klinkt allemaal wat ongeinspireerd en gemakzuchtig.

Geproduceerd door Mike Porcaro (bassist van Toto) en opgenomen in de Ocean Way studio in the States lijkt het alsof ze het werk gelijktijdig met een vakantie hebben gecombineerd.

De eerste 2 songs zijn nogal nietszeggend, "She Makes Me Feel Good" klinkt dan weer lekker catchy en "Top Secret" heeft een gaaf instrumentaal stukje erin.
De semi ballad "If Tomorrow Comes" klinkt te clichematig maar is op zich wel aardig.

De openingsriff van "Dreams" is sprekend die van Y & T "Don't Stop Running" maar is verder wel een klasse minder.
Track 7 is zo'n typisch kampvuurnummer, unplugged dus en meezingen maar....
Bij vlagen hoor je de oude Eartshaker in "Natural Hearts" maar het gaat nogal moeizaam.
"Fight It Out" ben je al vergeten voordat die afgelopen is en de afsluiter "Your Song" is alleen zang en keyboards met af en toe wat gitaarintermezzo's.

Het lijkt alsof ze expres een wat lossere benadering hadden bij schrijven en opnemen van dit album.
Ach ze hadden al zoveel goeds uitgebracht en ze probeerden iets anders .... en wetende dat het hierna weer bergopwaarts zou gaan maakt mij dat niet uit.
Maakt de rest alleen maar beter !