menu

Earthshaker - Passion (1985)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Japan
Metal
Label: King

  1. Come On (5:01)
  2. The Night We Had (4:46)
  3. Can't Stop Loving (4:44)
  4. Whisky and Woman (3:22)
  5. Hungry Doll (5:03)
  6. Heavy Dance (4:28)
  7. 流れた赤い血はなぜ! (4:52)
  8. Sweet Hard On (4:26)
  9. .ありがとうを君に (6:53)
totale tijdsduur: 43:35
zoeken in:
avatar van Lonesome Crow
4,0
Wat opvalt op het 4de album van ze is dat de muziek steeds eenvormiger wordt.
Ze hebben hun stijl defintief gevonden en moeten het echt hebben van goede nummers schrijven, voor wat hardere nummers en ballads is (bijna) geen plaats meer.

De songs "Can't Stop Loving" en "Whisky and Woman" vallen op doordat ze meteen herkenbaar en helemaal "af" klinken en goede singles zouden kunnen zijn.
De wat meer uptempo nummers zijn track 5 en 8 en door het hele album heen hoor je spaarzaam mooie melodische gitaarsolos en soms prachtige intro's.

De afsluiter van het album neigt toch naar een ballad maar dan zonder de hard/zacht dynamiek, er wordt meer een sfeer neergezet wat op zich vrij origineel is.

Hierna zou het eerste live-album van ze verschijnen en terecht, want dit album is de waardige afsluiter van het eerste Earthshaker tijdperk.

avatar van Fardune
4,0
Dit album is overigens opgenomen in Sound City, Los Angeles. ik denk, net als Loudness om een wat meer amerikaanse sound te verkrijgen...

Goede plaat overigens, toendertijd via de bibliotheek geleend. Zo kwamen we aan de meeste Japanse producties, gek genoeg. Zij hadden een leuke collectie van Loudness, Bow Wow, Vow Wow, X-Ray en uiteraard Earthshaker.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:23 uur

geplaatst: vandaag om 00:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.