Pop Classics - The Long Versions 2 (1991)

Label: Arcade

1. Phil Collins - Sussudio
  2. Prince and the Revolution - I Would Die 4 U
  3. Prince and the Revolution - Baby I'm a Star
  4. Level 42 - Running in the Family
  5. Dead or Alive - You Spin Me Round (Like a Record)
  6. The Clash - The Magificent Seven
  21. Cock Robin - The Promise You Made
  22. Yazoo - Situation *
  23. Depeche Mode - Just Can't Get Enough [Live Version]
avatar van Jan Wessels
Net zoals deel 1 vind je deze nog wel eens op rommelmarkten. Gisteren voor 50 cent meegenomen. Net als deel 1 een beetje een samenraapsel van allerlei muzieksoorten met nu de nadruk op de jaren '80. Sommige nummers zijn helemaal geen langere versies dus de titel is wat misleidend
Leuk dat hier trouwens de ,uitstekende, live versie van Depeche Mode's Just Can't Get Enough opstaat. Prima verzamelaar om mee te nemen in de auto.

avatar van gaucho
Ook ik vond 'm op een rommelmarkt, al betaalde ik er maar liefst twee keer zo veel voor als Jan Wessels. Maar ja, de inflatie hè, zeven jaar later...

Het is inderdaad een behoorlijk willekeurig samenraapsel van pop- en rockhits uit de jaren zeventig en tachtig. Ik kocht 'm vooral vanwege de live-versie van Depeche Mode, die verder moeilijk op CD te vinden is, vooral op een verzamelaar.

Er staan inderdaad wat leuke lange versies op die je niet overal in het wild tegenkomt. Zoals van Phil Collins, Cock Robin, Flash & the Pan, Laura Branigan (de originele 12 inch, al duurt die niet echt heel veel langer), Icehouse (de alleen op de groepsverzamelaar Great Southern Land terug te vinden 12 inch dance mix), Captain Sensible (alleen jammer dat de zang pas na ruim 2 minuten komt) en de acht minuten durende Murder Mix van Dead Or Alive.

Maar voor sommige andere nummers geldt dat het de toch al lange standaardversies zijn (Alice Cooper, John Miles, Rod Stewart, Spandau Ballet) of dat het gewoon nummers van rond de 4 minuten zijn (Howard Jones, Doobie Brothers). Van dat laatste nummer bestaat trouwens wel degelijk een langere, maar moeilijk te vinden 12 inch-versie, en van Howard Jones is er volgens mij ook een, maar hier staat gewoon de albumversie op.

En ook in het geval-Prince slaan ze de plank flink mis. Er is gekozen voor de korte versie van I would die 4U, waar (net als op de Purple Rain-LP) het nummer Baby I'm a star naadloos achteraan geplakt is. Maar dat slaat binnen dit concept natuurlijk nergens op. Bovendien bestaat er een (ook op 12 inch uitgegeven) live-versie van 10 minuten van I would die 4U. Kijk, dat had deze verzamelaar nou echt meerwaarde gegeven...

Muzikaal gezien staan hier zowel appels als peren op, en die laten zich nu eenmaal moeilijk vergelijken volgens het spreekwoord. Mijn beoordeling is dan ook met name ingegeven door de nogal wisselende samenstelling, die ondanks een paar veelgezochte pareltjes van teveel gemakzucht getuigt.

avatar van Funky Bookie
Leuke verzamelaar. Niet echt allemaal long versions, maar het luistert prima weg.