Chris Isaak - Christmas (2004)

Label: Reprise

1. Rudolph the Red-Nosed Reindeer (2:11)
  2. Have Yourself a Merry Little Christmas (3:09)
  3. Santa Claus Is Coming to Town (2:30)

met Stevie Nicks

4. Washington Square (3:22)
  5. Blue Christmas (2:20)
  6. The Christmas Song (2:46)
  7. Hey Santa! (2:43)
  8. Let It Snow (2:28)
  9. Christmas on TV (2:18)
  10. Pretty Paper (2:33)
  11. White Christmas (2:31)
  12. Mele Kalikimaka (1:55)
  13. Brightest Star (3:03)
  14. Last Month of the Year (2:13)
  15. Gotta Be Good (2:41)
  16. Auld Lang Syne (1:08)
  17. I'll Be Home for Christmas * (2:48)
  18. Santa Bring My Baby Back * (2:12)
Het regent weer onvoldoendes (of moet ik zeggen 'sneeuwt'?!). Ik snap de afkeer van kerstalbums wel en dan is het makkelijk om eens flink laag uit te pakken.
Zelf probeer ik het toch redelijk los te zien van elkaar en het album op zichzelfstaand te beoordelen. Kerstthema of niet.
Chris Isaak heeft er in elk geval de geschikte stem voor: deze zoetgevooisde meneer zingt bekende nummers die mij ook ietwat té bekend zijn. Hoeveel versie van een Blue Christmas zijn er eigenlijk? En dat rendier met die rode neus hebben we ook al honderd keer eerder voorbij horen komen. Daarnaast ook wat eigen composities en die maken dit album wat mij betreft nog goed verteerbaar doordat het wat afwisseling meekrijgt.
Het is de combinatie van de 'lazy instrumentatie' en de warme stem die Christmas een aardig album maken voor rond de kerstdagen om het daarna met een grote zwiep naar de diepste hoeken in je iTunes library te zwiepen waar het weer 51 weken mag blijven wachten eer het door je boxen schalt.
Ja het is een kerstplaat, ja daar krijg je soms schoongenoeg van en ja, ergens is het ook wel leuk om ze 1 keer in het jaar voorbij te laten razen (zelf doe ik dat graag door een apart mapje te maken en de shuffle zijn werk te laten doen: 2 dagen plezier; je hoort het voor de helft niet door bezigheden met familie of eigen vermaak en daarna dus weer weg ermee).

avatar van Lontanovicolo
Voor mij rond kerstperiode de enige kersplaat/cd die ik helemaal af kan luisteren en zelfs meerdere malen.
Man heeft gewoon een prachtige stem, zijn platen zijn altijd van geweldige opname kwaliteit en zijn band laat niets te wensen over (ook live niet)
Meesten nummers zijn al duizenden keren gecovered maar Chris kan er toch zijn "eigen" draai aan geven.

avatar van Lontanovicolo
Tip voor de kerstperiode

avatar van EttaJamesBrown
Deze is net slecht genoeg om door mij gekoesterd te worden.