Earthshaker - Aftershock (1988)

Japan
Label: Toshiba EMI

1. Tamesoku Majiri No Ai No Naka De (3:30)
  2. Misty World (4:00)
  3. Behind the Scene (3:46)
  4. Namida O Nagareshita Ato Wa (4:01)
  5. Sotto Fukame Nemure (3:37)
  6. Garage (4:49)
  7. Ai Dake Wa Kesanaide (4:07)
  8. Hurted Partner (3:13)
  9. Night Face (3:43)
  10. Nansho E (5:49)
  11. Let's Go Fire (3:01)
avatar van Lonesome Crow
In een razend tempo bracht Earthshaker de ene na de andere CD op de Japanse markt.
Zo is er al amper 9 maanden na "Overrun" deze "Aftershock", en hadden ze in die tussentijd ook al een EP uitgebracht.

Het eerste reguliere album met de inmiddels vaste keyboardspeler Toshio Egawa en ze blijven stevig op de melodieuze hardrockkoers doorgaan.
Nou bedoel ik met stevig niet dat ze wat heavier zijn geworden maar wat wel opvalt is dat het geluid wat voller klinkt.
Ook opvallend dat er minder gesoleerd wordt en toch klinkt het niet poppy of slap.

De songs verschillen in opzet niet veel meer, de wat snellere tracks zijn 2,5 en 11.
Track 4 klinkt als een potentiele single en track 7 springt er toch wel uit, prachtige invulling van de instrumentatie vooral.
Ook een eervolle vermelding voor "Night Face", ietwat bombastisch klinkt het en "Garage" en "Nansho E" zijn de wat rustigere songs.

Al met al weer een ijzersterke Earthshaker plaat, 4 sterren !