Undacova - Metamood Katalyst (2002)

1 stem

Belgiƫ
Electronic
Label: Pleemobil

1. Backstab
  2. Perceptron
  3. Dees Ees Bonk
  4. Diagram of Suburban Chaos - Shielded by the Sun of Depersonalization [UndaCova Remix]
avatar van Animosh
De eerste drie nummers bevatten alle best fijn (alhoewel opgemerkt moet worden dat ze duidelijk het tempo en de intensiteit missen van de latere Undacova/Atomhead) geratel (en het derde nummer zelfs gebeuk (dat helaas echte power ontbeert)) en gepiep, maar de melodiesamples die er sfeer aan zouden moeten toevoegen klinken behoorlijk verouderd, waardoor het drietal, waarvan ik het tweede nummer waarschijnlijk nog het beste vind, niet boven het predikaat 'aardig' uit weet te stijgen.

Het laatste nummer is echter een flinke aanrader: de track begint met een pakkende melodie, waar spoedig een heerlijke wave en een lekker, relatief (tegenover de andere nummers) snel ritme aan worden toegevoegd. Vervolgens vallen de wave en de melodie weg en breekt de track zijn ritmes bijna ergerlijk langzaam af tot er niets overblijft dan nerveus getik, dat op zijn hoogtepunt tenslotte wordt aangevuld met een nieuwe, ietwat minder warme, maar alleszins nog steeds erg fijne wave en hernieuwde ritmes. Een erg fijne afsluiter die de EP alsnog de moeite waard maakt.

Ps: voor de geïnteresseerden, het laatste nummer is een remix van een nummer van deze artiest.