The Doors - Star-Collection (1972)

Label: Midi

1. Waiting for the Sun (4:00)
  2. Roadhouse Blues (4:07)
  3. My Wild Love (2:56)
  4. Unhappy Girl (1:57)
  5. Light My Fire (7:03)
  6. Maggy M'Gill (4:23)
  7. Back Door Man (3:32)
  8. Land Ho! (4:09)
  9. Peace Frog (2:58)
  10. Wishful Sinful (2:57)
Grappig, de afbeelding bij dit the Doors Star Collection Vol. 1 is die van deel 1 en 2 samen. En juist die heb ik net tweedehands gekocht. Het vreemde is dat er een aantal niemendalletjes op vol. 1 staan, terwijl er een paar bekendere nummers ontbreken. Maar die vind je dus terug op vol. 2. En als je ze beiden hebt is het juist aardig dat er ook een aantal minder bekende nummers op staan.
Sterkste songs hierop zijn opener Waiting For the Sun, het stampende Roadhouse Blues, het overbekende Light My Fire in de lange albumversie, Back Door Man, Land Ho & Peace Frog.