Cold Cave - Love Comes Close (2009)

Electronic / Pop
Label: Heartworm Press

1. Cebe and Me (3:43)
  2. Love Comes Close (4:25)
  3. Life Magazine (2:55)
  4. The Laurels of Erotomania (2:51)
  5. Heaven Was Full (3:42)
  6. The Trees Grew Emotions and Died (4:03)
  7. Hello Rats (1:48)
  8. Youth and Lust (4:00)
  9. I.C.D.K. (3:49)
Zo, ik zet eens even in. Het gebeurt maar zelden dat ik wat toe voeg, dus als ik wat toe voeg moet ik het ook wel super vinden

Dat is hier het geval; noem het synthpop, noem het darkwave, noem het wat anders, maar het is allemaal net niet te experimenteel en tegelijkertijd donker genoeg mét geweldige melodieën, zodat het zo halverwege het jaar één van mijn favoriete platen van het jaar is.

avatar van Cloud
Love Comes Close lijkt op Your Silent Face van New Order qua zanglijn.

Cloud schreef:
Love Comes Close lijkt op Your Silent Face van New Order qua zanglijn.

Klopt. Er staat overigens wel meer op deze plaat dat op iets anders lijkt

Niet dat daar ook maar iets mis mee is als de uitvoering goed is natuurlijk

avatar van Barend G
Check in dit verband ook eens Fleurs van Former Ghosts, zelfde muzikale straatje en ook een lid van Xiu Xiu involved...

avatar van nognooit
Een saai en monotoom album. Lijkt in de verste verte niet op de genialiteit, hoewel dat absoluut geen vereiste is natuurlijk.

Zeedeveel
Ik kwam deze plaat bij toeval op het spoor en hij blijft toch wel fijn klinken in het gehoor

avatar van Supersid
Net gescoord voor het schitterende bedrag van 0,99€! Benieuwd of hij z'n geld waard is

avatar van Juul1998B
Love comes close is gewoon your silent face van new order
Prima debuut, klinkt wel anders dan hun latere werk.

Juul1998B schreef:
Love comes close is gewoon your silent face van new order