Akira Takasaki - Made in Hawaii (2002)

1 stem

Japan
Label: Columbia

1. Rising Sun 2002 (5:05)
  2. Onmyo Tenchi (4:40)
  3. Asian Locomotion (3:56)
  4. Soul Surfer (3:36)
  5. Kamehameha (4:14)
  6. Rock the Strange (4:17)
  7. Doors (1:37)
  8. Pink Damp Ground (5:39)
  9. Kailua Beach (5:04)
  10. It's a Beatiful Day (1:52)
  11. Marimani (3:55)
  12. Pineapple Burger (1:27)
  13. Wild Fire (5:09)
  14. Endless de Ja Vu (4:19)
  15. Bubble Gum (1:38)
  16. Deep Downing Mind (4:50)
  17. Hana (1:51)
avatar van Lonesome Crow
Akira's 4de solo album alweer, ik heb het album zelfs gekocht in Japan in 2002.

1. Rising Sun 2002 een trage moeizame opener, vervormde gitaargeluiden en een basriff domineren het nummer.
Daaroverheen de "zang" van Akira....
2. Onmyo Tenchi is bijna een geslaagde poging om de CD maar weer uit te zetten, kan werkelijk niets positiefs over dit nummer vermelden (trager als stroop).
Je hoopt op beter dus op naar....
3. Asian Locomotion, zo klinkt het intro ook.
Weer iets vaart erin en kijk eens aan, zowaar iets wat op een echt nummer lijkt.
Met zoveel effecten op de zang kan trouwens iedereen zingen
4. Soul Surfer, mid tempo met aardige gitaarsolos erin en een plukkende bas.
5. Kamehameha, het eerste volledige instrumentale nummer.
Bij vlagen ouderwets heavy, de CD word langzaamaan steeds beter !
6. Rock the Strange is in aanleg een aardig nummer maar nu gaat de zanger Akira zelfs schreeuwen, EEN RAMP IS DAT !
Echt verschrikkelijk, omdat het nummer zelf nog redelijk afwisselend is zet je het nog net niet uit.

7. Doors is een welkom rustpuntje, klinkt zowaar echt mooi.
8. Pink Damp Ground is instrumentaal en klinkt dreigend en enigzins hypnotiserend....het nummer duurt alleen 2,5 minuut te lang.
9. Kailua Beach begint heel toepasselijk met zeegeluiden en wordt zowaar een wonderschoon nummer !!!
Mooie rustige gitaarmelodieen dragen het nummer en doen me aan Jan Akkerman denken (op andere CD's van Akira staan wel vakker nummers dat me daaraan doet herinneren).
10 It's a Beatiful Day is ook een mooi nummer, een kort instrumentaaltje waarop alleen gitaar te horen is.
11 Marimani laat vooral horen hoe "goed" Akira kan zingen, wat een treurnis weer.
12 Pineapple Burger is subliem (echt waar), super kort en weer alleen gitaar te horen.
Vrij simpel zelfs maar met een mooi clean geluid.

13. Wild Fire gaat weer helemaal nergens over (zucht....) en duurt ook nog eens 5 minuten.
14. Endless de Ja Vu is inderdaad een de ja vu van de muziek die je al eerder hoorde op dit album, omdat het niet heel traag is en zonder zang gaat het nog wel.
15. Bubble Gum is wel aardig, een bassolo.
16. Deep Downing Mind is een dromerig nummer, klinkt donker en sfeervol.
17. Hana een goede outro van dit traag en somber klinkende album die in alles verschilt van zijn voorgaande solo albums.

Gezien het gebodene is mijn waardering misschien nog wel aan de hoge kant, naar boven afgerond dus.