Akira Takasaki - Splash Mountain (2004)

1 stem

6. N-Trance (6:16)
  7. Vibrato (6:12)
  8. Hate Myself (5:14)
  9. Zongon Manden (3:38)
  10. We're All Alone (3:09)
  11. Queen of Rock (4:57)
  12. Riding in the Sun (7:39)
  13. Hate Hale Jungle (6:15)
avatar van Lonesome Crow
Slechts 2 jaar na het zwaar teleurstellende "Made in Hawaii" alweer een solo album van Akira.
Omdat je bij zijn solo albums alles kan verwachten had ik goede hoop dat het allemaal wat beter zou zijn.

"I Know You" klinkt veelbelovend, maar Akira meent weer door dit nummer te moeten schreeuwen en dat is jammer.
Ronduit verschrikkelijk is nummer 2 (wens ik geen woorden aan vuil te maken) en ja "Back in Black" is een volstrekt overbodige
AC/DC cover.

Weer een cover want "Sweet Emotion" schijnt origineel van Aerosmith te zijn.
Een matig nummer + schreeuwzang = verschrikkelijk slecht !
Het instrumentaaltje "Air" is het eerste lichtpuntje op dit album, een mooi dromerig begin met sfeervolle invulling al is het meer sfeer als een echt nummer.
We gaan verder zonder geschreeuw met nummer 6 waarin de hoofdrol voor de bas is weggelegd.
Akira bespeelt trouwens alles op dit album, de drums had hij beter kunnen overlaten aan een echte drummer want het blijft wel heel simpel zijn drumpartijen.
"N-Trance" luistert lekker weg trouwens....

"Vibrato" is een mooi dromerig nummer waarop Akira meer neuriet dan zingt, voor het navolgende 8ste nummer verwijs ik naar de beschrijving van nummer 2.
De neergaande lijn wordt stevig doorgezet met "Zongon Manden" waar op zich nog wel aardige instrumentale stukjes in zitten maar de "zang" van Akira verpest weer veel.

"We're All Alone" is origineel van Boz Scaggs, ik hoop dat hij nooit deze verkrachting hoort.
Nummer 11 is op zich aardig maar meer ook niet.

"Riding in the Sun" is weer eens de moeite waard, is helemaal instrumentaal en "Hate Hale Jungle" zijn inderdaad wat oerwoudgeluiden en slaat helemaal nergens op.

Wel, dit voorlopig dieptepunt van Akira scoort bij mij een 1,5.
Hierna zouden zijn solo platen gelukkig weer beter worden (kan ook niet anders).