Owl City - Ocean Eyes (2009)

Pop / Electronic
Label: Foundations

1. Cave In (4:02)
  2. The Bird and the Worm (3:27)
  3. Hello Seattle (2:47)
  4. Umbrella Beach (3:50)
  5. The Saltwater Room (4:02)
  6. Dental Care (3:11)
  7. Meteor Shower (2:14)
  8. On the Wing (5:01)
  9. Fireflies (3:48)
  10. The Tip of the Iceberg (3:23)
  11. Vanilla Twilight (3:52)
  12. Tidal Wave (3:10)
  13. Hello Seattle [Remix] * (5:53)
  14. If My Heart Was a House * (4:06)
  15. Hot Air Balloon * (3:35)
  16. Butterfly Wings * (2:54)
  17. Rugs from Me to You * (1:27)
  18. Sunburn * (3:47)
  19. Strawberry Avalanche * (3:18)
  20. Fireflies [Adam Young Remix] * (3:12)
Cut Copy komt uit Australië.

avatar van lowieke
Genant dit. Schaamteloos Such great heights aanranden.

avatar van Safri
gewoonwillem schreef:
Is zwemelig een goed woord? Dat is namelijk vooral wat ik voel bij deze schaamteloze rip-off van The Postal Service...

Het zwakzinnige broertje van bovengenoemde inderdaad.

khonnor
F*** it. Het album interesseert me voor geen meter. Een halve luisterbeurt gegund en afgezet omwille van de kinderlijke teksten, de weinig subtiele en mierzoete electronica en de zeurderige en weinig expressionele zang. Maar, ow, fireflies blijft toch een quasi perfecte pop-song!

avatar van grovonion
Nonde-d*mme, nu wou ik net van wal steken en blijkt khonnor alles gezegd te hebben, behalve dat Fireflies gewoon een goed nummer is dat waarschijnlijk wel binnenkort gaat vervelen.

avatar van Matthijs89
1,5 + 1 vanwege fireflies

avatar van ConfuseMyCat
Hmm, geloof het of niet.
Het heeft veel potentie, en Fireflies is ondertussen al grijs gedraaid.
Niet echt mijn ding, maar het heeft een paar sterke nummers.
Jammer dat ze allemaal een beetje ééntonig zijn, en dat sommige op niets trekken.
Anders had hij zeker een voldoende gekregen, voor nu af aan is hij voor mij een sterk twijfelgeval..

avatar van monique
Fireflies is echt een irritant nummer

Adrirovers
Superalbum; Fireflies is al goed, maar The Saltwater room en On the wing zijn nog mooiere nummers. En de rest van de CD is ook gewoon erg goed.

avatar van NewYorkCityLight
Strawberry Avalanche

avatar van VanDeGriend
Bericht verwijderd

avatar van Marialovesmusic
Nogal een eentonig album ..Het enige nummer dat ik goed vind is Vanilla Twilight. Eerst was dat Fireflies maar die is nu al zo vaak gedraaid dat die irritant begint te worden.

avatar van Reint
Ik hoorde gister zijn follow-up single en het klonk precies hetzelfde als het eerste. De teksten zijn inderdaad een verschrikking...

avatar van Wyverex
Iemand de Owl City parodie al gezien?

zeker checken (is fantastisch xD)

The Key of Awesome - Electr...

avatar van Fieke_28
Op zich wel aardig, maar helaas teveel van hetzelfde. Naar het einde toe lijk je het allemaal al eens gehoord te hebben, het album is in mijn ogen dan ook gewoon te lang.

avatar van NewYorkCityLight
Het album is niet zo bijzonder (helaas). Zijn stem houdt de aandacht ook niet heel lang vast. De uitschieters zijn Hello Seattle en Strawberry Avalanche

avatar van Mr. Rock
Eén van de afschuwelijkste zeikstemmen die ik ooit heb gehoord. Ik dacht dat die vreselijke hit Fireflies misschien het dieptepunt zou zijn, maar er staat nog veel grotere troep op dit album. Een mierzoet popalbum, zo slap als een vaatdoek. Onbegrijpelijk dat dit nu populair is.

avatar van Arrie
Als je Fireflies niks vond, waarom ben je dan het album gaan luisteren?

avatar van Mr. Rock
Oh ik heb niet het hele album gehoord hoor. Maar je hebt van die albums met één irritant hitje, waar ook nog wel goede dingen op staan. Maar hier heb ik nog niks goeds kunnen bespeuren.

avatar van Arrie
Tja, je kan je tijd natuurlijk beter aan muziek besteden die je wat beter ligt of waar je in eerste instantie meer van verwacht.

avatar van Mr. Rock
Ach ja, soms probeer je eens iets he. Maar je hoeft niet te verwachten dat ik dit album nog eens van begin tot eind ga luisteren en een 0,5* uit kom delen hoor, als je daar bang voor was.

avatar van Arrie
Oh, van mij mag je hoor.
Ik heb ook niet zoveel met meneer Uilenstad. Net zoals jij vind ik zijn stem erg vervelend. Soms hoor ik nog wat aardigs in zijn muziek, maar ik vind het allemaal weinig boeiend.

Dikkop
Soms lijkt Owl City wat op The Postal Service maar het is toch belange geen kopie.
Het klinkt inderdaad wel een beetje als een simpele melige puberversie van Gibbards groep.
Maar ik begrijp niet echt waarom hij overal zo hard wordt afgebroken. (Pitchfork heeft hem zelfs eens 1 op 10 gegeven ) Er komt toch nog veel slechter materiaal uit dan dit. Bovendien vind ik af en toe een nummer van Owl City nog leuk (vooral Umbrella Beach). Het volledige album is dan wel weer iets te veel suiker voor 1 dag. Maarja gezamenlijk iets haten is altijd tof natuurlijk. Dat zien we ook bij Justin Bieber. Ik moet wel zeggen dat Owl City ook zeker mijn favoriete artiest niet is. Ik ga wat naar The Postal Service luisteren nu.

MindRuler
Die van Owl City hebben dringend Dental Care en een Meteor Shower nodig.
Dan kunnen ze met een Tidal Wave naar The Tip Of The Iceberg om er met de vuurvliegjes te gaan spelen. Brrr...

MindRuler
Mr. Rock schreef:
Een mierzoet popalbum, zo slap als een vaatdoek.

Quote van het jaar!

Dikkop
Ja, als er 1 ding van deze plaat gezegd kan worden, dan is het wel dat ze mierzoet is .

avatar van shoarmaboer
Echt iedereen kraakt Owl City en zijn Cd af, en waarom kan ik zeker begrijpen, maar toch vind ik zelf het album best lekker!! Ik geef toe, het is mierzoet, maar toch, er zitten naar mijn mening leuke liedjes tussen!! Je moet er natuurlijk wel van houden, maar ik kan het wel waarderen!! Fireflies vind ik, in tegenstelling tot de rest van Musicmeter, toch best een leuk nummer, samen met Vanilla Twilight, en zo zijn er nog wel een paar. Ik vind het lekker om naar te luisteren, en vind het ook lekker rustgevend, om bijvoorbeeld mee in slaap te vallen, (of juist mee op te staan).
Ik ben wel fan!:)

Verbaasd me dat het album zo wordt afgekraakt. Vond dit (en nog steeds) een heerlijk album. Erg zoet idd, maar heerlijk om bij weg te dromen.
Het lijkt allemaal wel wat op elkaar, maar als je de stijl van het album waardeert is dit meer een voordeel dan een nadeel

vanilla twilight en the saltwater room vind ik nog altijd goed vinden,maar zoals de meeste hier zeggen het album is wat eentonig de nummers lijken echt teveel op elkaar.
maar toch een heerlijk album!

avatar van tbouwh
Had deze voor 2 euro ergens meegenomen, en hield mn hart vast. Fireflies vond ik destijds een leuke hitsingle, En Vanilla Twilight zelfs een heerlijk nummer, maar dat garandeerde niets wat betreft de rest.

Ik ben echter blij verrast ! Leuke cd, met mierzoete maar leuke liedjes. Verveelt niet. Kwalitatief verre van hoogstaand, maar wel erg leuk om op te zetten. 3,5 * en een kleine guilty pleasure erbij.
Mooie cover overigens, en de extra tracks van de deluxe editie zijn ook goed te pruimen.

avatar van heartofsoul
Beetje late reactie...

gewoonwillem schreef:

Zwemelig? Verbaas me wel eens over al die niet-bestaande woorden die op dit forum worden
gebezigd. Creatief taalgebruik zullen we maar zeggen... Zemelig, dat woord bestaat dan weer wel, en betekent zoveel als zeikerig. En dat geldt wat mij betreft helaas voor dit album, dat ik laatst per ongeluk mocht horen.

avatar van adri1982
Ik kan mij nog herinneren dat ik dit album in het voorjaar van 2010 op mijn (eerdere) pc heb gedownload. Destijds vond ik hem geweldig album. Vandaag dit album weer eens opgezet, en ik vind het nog steeds vermakelijk en vrij goed klinken. 'Fireflies' heb ik altijd mooi gevonden. Dat blijft ook zo. Daarnaast zijn 'The Saltwater room' en 'On the wing' mijn andere twee album-favorieten. Ook 'Hello Seattle' en 'Vanilla twilight' zijn goed gedaan.
Alleen jammer van de eerste twee nummers; 'Cave in' en 'The Bird and the storm', want die komen vrij saai over en houden dit album van de 4,0* af.

avatar van Juul1998B
geplaatst:
Onderschat album. Mag zich scharen tussen het beste wat electro-pop heeft voortgebracht. Het duo Firelfies en vanilla twilight is melodieus echt heel mooi!