Stevie Wonder - Looking Back (1977)

Funk / Soul
Label: Motown

1. Thank You (For Loving Me All the Way) (2:30)
  2. Contract on Love (2:02)
  3. Fingertips (Pt. II) (2:52)
  4. Workout Stevie, Workout (2:40)
  5. Castles in the Sand (2:10)
  6. Hey Harmonica Man (2:35)
  7. High Heel Sneakers (2:58)
  8. Uptight (Everthing's Alright) (2:51)
  9. Nothing's Too Good for My Baby (2:38)
  10. Blowin' in the Wind (2:45)
  11. Ain't That Asking for Trouble (2:47)
  12. I'd Cry (2:22)
  13. A Place in the Sun (2:52)
  14. Sylvia (2:33)
  15. Down to Earth (2:48)
  16. Thank You Love (2:50)
  17. Hey Love (2:44)
  18. Travelin' Man (2:54)
  19. Until You Come Back to Me (That's What I'm Gonna Do) (3:06)
  20. I Was Made to Love Her (2:35)
  21. I'm Wondering (2:52)
  22. Shoo Be Doo Be Doo da Day (2:44)
  23. You Met Your Match (2:36)
  24. I'd Be a Fool Right Now (2:53)
  25. Alfie (2:58)
  26. More Than a Dream (2:20)
  27. For Once in My Life (2:16)
  28. Angie Girl (2:56)
  29. My Cherie Amour (2:54)
  30. Don't Know Why I Love You (2:43)
  31. If I Ruled the World (3:31)
  32. Yester-Me, Yester-You Yesterday (2:57)
  33. Never Has a Dream Come True (2:59)
  34. Signed, Sealed, Delivered (2:46)
  35. Heaven Help Us All (2:59)
  36. I Gotta Have a Song (2:32)
  37. Never Dreamed You'd Leave in Summer (2:56)
  38. If You Really Love Me (2:53)
  39. Something Out of the Blue (2:58)
  40. Do Yourself a Favor (5:58)
Pieter Paal
'Looking Back' is een grappige titel.
Het is een goed samengestelde triple-LP set die een goed overzicht weergeeft van Stevie's jaren 60/begin jaren 70-werk.
Op zijn singles uit die jaren staan zijn sterkste nummers.
Zijn reguliere albums uit de jaren 60 zitten vol met vulsels (o.a. overbodige covers).
In de loop van de jaren 70 werden Stevie's albums steeds belangrijker, omdat Stevie van Motown nu alles zelf mocht bepalen.
Begin jaren 80 lagen grote stapels van 'Looking Back' met een cut out in de hoes voor heel weinig bij V&D.

avatar van Pinsnider
Volgens mij heb ik dan ook een exemplaar uit die stapel.
Je ziet vaker van die -zoals jij het noemt- cutouts in hoezen. Iemand enig idee wat daar het praktisch nut van is of was?

avatar van Marco dB
Pinsnider schreef:
Volgens mij heb ik dan ook een exemplaar uit die stapel.

Dat waren overgebleven Amerikaanse partijen. Die konden ze zo als "beschadigd" goedkoop invoeren om hier tegen dumpprijs te verkopen.

avatar van Pinsnider
aha, ok, helder. Dankjewel!

avatar van Tony
Opeens kwam vanmiddag tijdens een familiefeestje een oom van mij met een stapel LP's op me af. Hier voor jou. Daar zat deze verzamelaar van Stevie Wonder uit '77 dus ook bij. He, wat moet zo'n oude man nou met Stevie Wonder?? Hij had 'm wss ook bij de V&D gekocht; Er zit een gat linksboven dat door alle hoezen en binnenhoezen gaat. Begin jaren '80 was m'n oom rond de 40...

Ik heb me nauwelijks verdiept in de Stevie Wonder die bij Motown aan de ketting lag, wellicht gaat dit 3-dubbel album mij op andere gedachten brengen. Ik ben wel eerst met plaatkant 5 en 6 begonnen, dat zijn nummers van My Cherie Amour en Signed, Sealed & Delivered, 2 van zijn laatste platen voor de meesterwerken van de 70's zich aandienden. Het valt me op dat enkele songs al aardig in de buurt van het bekende Stevie Wonder geluid komen, anderen liggen opeens nog mijlenver daarvan verwijderd, maar de eerste indruk is zeker niet verkeerd.

Oh wacht, op de achterzijde van kant 5 staat niet kant 6, maar kant 2, vermoeiend...