Evan Johns and the H-Bombs - Bombs Away (1989)

Punk / Rock
Label: Rykodisc

1. Love Is Gone (2:58)
  2. I'm a Little Mixed Up (3:50)
  3. Done by Me (2:37)
  4. Twister County (4:23)
  5. Dance, Frannie, Dance (2:53)
  6. Lessons That Burn (2:54)
  7. Oh! New Orleans (4:18)
  8. Boudin Man (2:59)
  9. Pain of Love (3:37)
  10. Tired of Trash (4:11)
  11. Still Feels Good (3:19)
  12. Poor Boy's Dream (3:40)
avatar van EttaJamesBrown
Ja mense, er mag gedanst worde!

Feestmuziek voor punkrockers.

kuifenco
zeer energieke en gruizige rockabilly door inmiddels overleden zanger/gitarist uit texas/louisiana. voorbeeldig geproduceerd door gary tallent van de e-streetband. aanstekelijk als de pest.

avatar van Ataloona
Jazeker, hele fijne band ruige bar- en roadhouseband rondom meestergitarist Evan Johns ('the second coming of Link Wray'). Een van de fijnere rockabilly garage/revival bands van de jaren 80. Wel frappant die link met de E-Street Band. Danny Federici speelt op verschillende platen mee (vooral zijn accordeon op Love is Murder valt op) en ook Roy Bittan heeft op een blauwe maandag meegespeeld. Hier kijkt Gary Tallent om de hoek als producer (deed hij dat vaker voor Evan Johns?). Iemand die die link kan verklaren?

avatar van frolunda
Onlangs voor een zeer zacht prijsje kunnen aanschaffen (lang naar op zoek geweest),al ken ik Bombs Away al sinds zijn release.Dit,volgens mij derde album van Evan Johns and the H-Bombs haalt het dan misschien niet bij zijn briljante voorganger Rollin' Through the Night (1986) maar komt wel een heel eind.
De aanstekelijke combinatie van opzwepende Rock n roll,Surf,Rockabilly,Country,Punk en een klein beetje blues is ook hier weer zeer geslaagd en de krachtige,fijne stem van Evan Johns doet de rest.
Daarnaast is Evan natuurlijk ook een uitstekende gitarist maar dat onderdeel vind ik hier wat minder uit de verf komen.Niet door zijn spel maar door de eindmix waarbij de solo's gewoon te ver naar achteren zitten.
Een ander puntje van kritiek is dat Bombs away net iets te veel vrolijke niemendalletjes bevat,dat gedeelte was op zijn voorganger,net als de productie toch iets beter verzorgd.
Voor het overige is er weinig mis met dit album getuige nummers als Love is gone,Twister county en Tired of Trash die toch weer prima aanvullingen op het genre zijn.
Wel jammer dat dit meteen zijn laatste echt goede plaat was en hij er inmiddels (11-03-2017) helemaal niet meer is.