Stomu Yamashta's Eastwind - One by One (1974)

Japan
Jazz / Rock
Label: Island

1. One by One / Hey Man / One by One Reprise (10:43)
  2. Black Flame (3:30)
  3. Rain Race (1:30)
  4. Tangerine Beach (3:25)
  5. Superstar / Loxycycle (12:23)
  6. Nurbugring (2:34)
  7. Seasons (1:30)
  8. Accident (1:48)
  9. At Tangerine Beach (2:28)
avatar van sunhillow
Een soundtrack, en daarom wat tegenvallend. Feitelijk zijn alleen track 1 en 5 de moeite, lees: vreselijk goed.

Raindog, Freedom, Floating en natuurlijk Go zijn de meesterwerken. Deze niet.

avatar van Supersid
Mij stoort de rest niet, maar voornoemde nummers zijn inderdaad top...

avatar van Broem
Tijdje geleden in de 2e hands vinylbak aangetroffen en meegenomen voor 'weinig'. Vandaag het nodige aangeschafte vinyl een wasbeurtje gegeven en deze op de platendraaiert gelegd. Haalt het wat mij betreft niet bij de topper Go die enkele jaren later uitkwam. Toch blijft ook dit album van Stomu boeiend om naar te luisteren. Man was in de 70's erg goed bezig om allerlei stijlen te laten samensmelten. Ook zoveel jaren na dato nog steeds tijdloos.