Joris Voorn - Future History (2004)

Dance
Label: Sino

1. Eclipse (Spoken) (0:29)
  2. Awakening (3:05)
  3. Distant Moments (4:39)
  4. Incident (4:20)
  5. Skyshopping (4:54)
  6. Year of the Monkey (4:11)
  7. Believer (4:44)
  8. Don't Believe Everything You See (4:16)
  9. Afterlife (4:21)
  10. Clear (4:20)
  11. It Ain't Mine (3:07)
  12. Bionic Man (3:32)
  13. Sweet Narcosis (1:13)
  14. Rejected (4:44)
  15. Zeronine (5:50)
  16. Shining (5:19)
  17. Missing (4:11)
  18. Rhodes Interlude (1:36)
  19. Future History (5:20)
  20. Eclipse (Unspoken) (2:57)
avatar van brooklyn
Na een aantal briljante EP's dan eindelijk het eerste artiestenalbum van Rotterdammer Joris Voorn. Dit jaar (én vorig jaar vreemd genoeg) winnaar van talent van het jaar-contest bij de Nederlandse DJ top 100. Onterecht in mijn ogen: Joris is het niveau van talent al lange tijd voorbij.

Het album is weer typisch Voorn. Veel melodieuze techno, het neigt allemaal wat naar Detroit, qua sfeer. Grote klapper zal voor velen Incident zijn, de plaat met de aanstekelijke piano-sample was een kleine hit op de festivals deze zomer en mag nu dus ook prijken op dit album. De rest van de platen is wat ingetogener, maar daardoor zeker niet minder mooi. Verdere mooie platen zijn Awakening, Don't believe everythng you see, zeronine, de electro-track bionic track en shining. Een mooi Nederlands techno-album

4,5 ster

avatar van T.O.
Ben hier zéér benieuwd naar.

avatar van John Doe
Ik ook wel, ziet er jong uit deze DJ, maar hij draait zeker goede muziek. Proef alle nummers voor op de site http://www.jorisvoorn.com als je ''Start'' drukt tenminste, dan kan je switchen.

Klinkt erg harmonieus.

geweldig techno album// niet alleen omdat het eindelijk eens een keer (afgezien van speedy j) geweldige techno uit nederland is// superb, zwoel, dubby, funky, swingend, diep, techno// 4,5

avatar van T.O.
De stijl spreekt me zeker aan en Voorn is een vaardige producer met goede ideeën, maar hij gebruikt toch te vaak dezelfde patronen en geluiden. Daarom is een heel album van de man mij voorlopig nog iets te veel van het goede. 3,5* verdient hij echter wel.

Joyrex
Een mooi melodieus staaltje techno, wat zich wat mij betreft prima kan meten met het buitenland. Een aanrader voor degenen die Speedy J te experimenteel of te hard vinden. Na de eerste helft gooit Voorn af en toe een electrosausje over de nummers heen, best verfrissend.

avatar van brooklyn
Luister laatste tijd vaak naar de tracks 'Bionic Man' en 'Rejected', geweldig staaltje electro van de Rotterdammer....

avatar van Booyo
Incident doorstaat de tand des tijds volledig, wat blijft dat een ongelofelijk gaaf nummer zeg