Glen Campbell - The Capitol Years 65/77 (1999)

Country
Label: Zonophone

1. Universal Soldier (2:10)
  2. Guess I'm Dumb (2:40)
  3. Less of Me (2:36)
  4. Mary in the Morning (3:03)
  5. Gentle on My Mind (2:57)
  6. By the Time I Get to Phoenix (2:43)
  7. They'll Never Take Her Love Away from Me (2:21)
  8. Hey Little One (2:33)
  9. Just Another Man (2:11)
  10. It's Over (2:04)
  11. Without Her (2:16)
  12. Dreams of the Everyday Housewife (2:34)
  13. Wichita Lineman (3:06)
  14. You're Young and You'll Forget (2:19)
  15. Every Time I Itch I Wind Up Scratching You (1:53)
  16. Reason to Believe (2:24)
  17. Galveston (2:40)
  18. Where's the Playground Susie? (2:56)
  19. Gotta Have Tenderness (2:10)
  20. Mornin' Glory (2:53)

met Bobbie Gentry

21. True Grit (2:32)
  22. If This Is Love (2:09)
  23. Try a Little Kindness (2:26)
  24. All I Have to Do Is Dream (2:33)

met Bobbie Gentry

25. Honey Come Back (2:58)
  26. Folk Singer (2:45)
  27. Love Is Not a Game (2:13)
  28. Everything a Man Could Ever Need (2:32)
  29. As Far as I'm Concerned (2:40)
  30. It's Only Make Believe (2:27)
  31. Dream Sweet Dreams About Me (2:39)
  32. Just Another Piece of Paper (2:10)
  33. The Last Time I Saw Her (4:07)
  34. Don't It Make You Want to Go Home (2:32)
  35. London (I'm Coming to See You) (3:21)
  36. You Might as Well Smile (3:31)
  37. About the Ocean (2:57)
  38. Adoration (3:12)
  39. Rhinestone Cowboy (3:15)
  40. Country Boy (You Got Your Feet in L.A.) (3:07)
  41. Marie (3:35)
  42. Comeback (3:24)
  43. Christiaan No (2:34)
  44. Southern Nights (2:58)
  45. Sunflower (2:52)
  46. This Is Sarah's Song (2:35)
avatar van AbleMable
Fijne verzameling van het beste werk van Glen Campbell. Van origine een veelgevraagd sessie muzikant en ook deel uitmakend in de jaren 60 van de bekende groep sessiemuzikanten, The Wrecking Crew. Glen Campbell is in die hoedanigheid o.a. te horen als gitarist op het album Pet Sounds van The Beach Boys.
In 1965 zou hij zijn eerste solo hit scoren met Universal Soldier en daarna nog wat flops uitbrengen en in 1967 kreeg zijn solocarriere ceht voet aan de grond met Gentle On My Mind en By The Time I Get To Phoenix. Laatste song was geschreven door Jimmy Webb en Campbell zou daarna met nog meerdere Webb compositie's grote hits scoren. In de jaren 70 werd Campbell een van de best verkopende Counrty artiesten in de VS en in 1975 misschien wel zijn grootste hit scoren met Rhinestone Cowboy.
Deze dubbele cd verzamelaar bevat veel van zijn hits maar ook minder bekendere songs vanaf het begin van zijn solocarriere t/m 1977. En er staan veel juweeltjes op en voor mij is Glen Campbell ook de ultieme vertolker van de Jimmy Webb composities en zijn Whichita Lineman is wel de mooiste Witchita Lineman die ik ken. Overigens zou hij ook The Wrecking Crew veel gebruiken als studiomuzikant op veel van zijn opname's.
In 2014 verscheen overigens ook nog mooie documentaire, I'll Be Me, over Glen Campbell en zijn ziekte Alzheimer maar met deze ziekte nog lang zou doorgaan met optreden met hulp van 3 van zijn kinderen. Ontroerend om zo de aftakeling te zien van eens zo een groot muzikant want behalve een begenadigd zanger was hij ook een voortreffelijke gitarist. En in augustus 2017 kwam hij op 81 jarige leeftijd te overlijden.