Twisted Wheel - Twisted Wheel (2009)

Label: Columbia

9. You Stole the Sun
  10. Bouncing Bomb
  11. What's Your Name
avatar van indie-nerd
Werd mij aangeraden op last.fm, ben net begonnen met luisteren (als eerste hier?) maar de openingstrack begint alvast heerlijk!

avatar van douwens
Ze zaten ook in het voorprogramma van de shows van Oasis, zo heb ik ze zien optreden in Brussel in het Vorst Nationaal. Het heeft wat weg van punkbands als NoFX en "the good old" Sex Pistols. Heeft weinig om het lijf, maar klinkt wel lekker. Vooral lekker op en neer springen en feesten met deze muziek!

avatar van TerryA
voor meer achtergrond info zie mijn eerder opmerking over deze band van Februari 2009 bij hun EP van 2008 ...

Twisted Wheel - You Stole the Sun (2008)

ze braken door in de indie scene over in GB al in 2007 tijdens de jaarlijkse In The City gebeuren in Manchester (waar hun ook vandaan komen) - In The City is een grote music industry conference dat 1x per jaar wordt gehouden en blijkbaar nog onbekend hier in NL?

Twisted Wheel haden deze album eerder uit gebracht maar toen ze tekende bij Columbia ging het wat langzamer.
een goed live band als je de kans krijgt hun te zien

Ik vond ze live helemaal niet zo boeiend. Heb van hun studio-repertoire alleen het openingsnummer hier, Lucy the Castle gehoord, en dat was vrij standaard dertien-in-een-dozijn Britse post-punk/britpop. Ik heb het idee dat ze een jaartje of vier te laat zijn met dit soort muziek. Daaraan opzich hoeven ze hun bestaansrecht natuurlijk niet op te geven, maar misschien wel aan het feit dat ze werkelijk niks nieuws te bieden hebben.

Zag ze net als voorprogramma van Liam Gallagher. Toch wel een fijne live band. Deed me wat denken aan the Arctic Monkeys.