Eagle Twin - The Unkindness of Crows (2009)

Label: Southern Lord

1. In the Beginning Was the Scream (11:51)
  2. Murder Of... (15:34)
  3. 10,000 Birds of Black Hot Fire (12:06)
  4. Storytelling of Ravens (8:00)
  5. Crow Hymn (20:15)
  6. Carry On, (6:01)
  7. King of Carrion (1:51)
  8. And It Came to Pass That Birds Fell to Earth as Black Snakes (8:58)
avatar van platedraaier
Dit is heavy rock. donker, smerig. de blues, maar dan 10 stappen verder. Deze plaat is zwart als de nacht met lang uitgesponnen nummers met geweldige riffs. Slepende nummers.
De zang is behoorlijk zwaar. Geen idee hoe ik dit verder moet omschrijven. Deze plaat brengt me in één grote stoner/doom trip.

avatar van trebremmit
Wel een erg eentonig album, ben normaal wel een liefhebber van trage doom/sludge maar doe me dan maar Moss ofzo.

avatar van essence
Vanavond ga ik ze spotten live, als voorprogramma van Sunn O))). Eens zien wat dat geeft, want ik ken geen muziek van deze band.

avatar van essence
Live best te pruimen.
Maar de plaat is maar zo zo. Bij momenten goed tot zeer goed maar zoals trebremmit zegt, loert de eentonigheid om de hoek.