Da Lench Mob - Guerillas in tha Mist (1992)

Label: ATCO

1. Capital Punishment in America (1:55)
  2. Buck tha Devil (4:28)
  3. Lost in tha System (3:35)
  4. You & Your Heroes (3:00)
  5. All on My Nut Sac (4:34)
  6. Guerillas in tha Mist (4:26)
  7. Lenchmob Also in tha Group (1:48)
  8. Ain't Got No Class (3:36)
  9. Freedom Got an A.K. (3:03)
  10. Ankle Blues (2:47)
  11. Who Ya Gonna Shoot Wit That (2:43)
  12. Lord Have Mercy (3:40)
  13. Inside tha Head of a Black Man (1:55)
avatar van thomzi50
Lekker album hoor. Vier sterren.

avatar van Kos
Kos
The Bomb Squad producties zijn wel weer behoorlijk hard hier.

eazyfan
Ice Cube producde tog ook alle trax op deze?dat zag ik op
dubccn staan nouja maakt nix uit als cube erbij zit kan het nooit slegt zijn

avatar van thomzi50
Ja Ice Cube zit in The Bomb Squad, dus die produceert veel, met zijn BOmb Squad volgens mij

avatar van Jorge-E
Moet ik wel eens beluisteren. Hun liedje in San Andreas beviel me wel (nummer 6 hier) Bovendien kan het alleen maar beter worden met Ice Cube.

avatar van T.O.
thomzi50 schreef:

Nee toch? The Bomb Squad zijn Hank Shocklee, Eric Sadler etc. De producers van Public Enemy dus.

avatar van Sjoerd_
Funky shit dit. De beats klinken erg lekker. De teksten zijn erg goed, ookal zijn de teksten best racistisch tegenover blanken. Goed dat ze voor zichzelf opkomen in ieder geval, maar ze generaliseren wel een beetje.

T.O. schreef:

Je hebt gelijk. The Bomb Squad is: Hank Shocklee, Keith Shocklee, Chuck D en Eric "Vietnam" Sadler. Meende het ooit in het boekje van AmeriKKKa's Most Wanted gelezen te hebben, maar daar staat Juist dat het niet zo is. Excuses.

avatar van P Jay
De aggressieve, gewelddadige West-Coast-variant van X-Clan: even funky producties en even radicaal Afro-centristisch gedachtegoed.

De MC's zijn niet even interessant als mentor en producer Ice Cube. De producties zijn daarentegen wel erg leuk: erg opzwepend en swingend, vol (kwade) energie.

Hun racisme tegenover blanken en overdreven gewelddadig taalgebruik maken dit bijna tot een parodie. Maar het is gewoon een erg genietbaar album en zeker een aanrader voor fans van Ice Cube en X-Clan.

(favo's: Buck tha Devil, Guerillas in tha Mist, Freedom Got an AK, Ankle Blues, Who Ya Gonna Shoot With That & Lord Have Mercy)

avatar van Sjoerd_
Hier staan erg dope beats op inderdaad.

Edit: hehe ik zie net dat ik dat al een keer had gezegd

avatar van Psycholamp
Weer zo'n lekker plaatje uit de begin jaren '90, gekocht uit de knakenbak bij FRS. De beats zijn lekker en het geheel klinkt leuk.

avatar van Gniuz
Zeer funky beats, goede feeling aan dit album. Klinkt erg goed allemaal maar veel teksten zijn nogal racistisch tegenover blanken. Heel erg generaliserend en dom, natuurlijk is in deze muziek zoals veel gebeurde in de jaren '90 veel woede geuit over de situatie waarin veel zwarten leven. Natuurlijk kan ik dan wel begrijpen dat je als jonge zwarte woede hebt en bijna alle blanken die je ziet zijn corrupte agenten of liegende politici. Dan begrijp je het wel maar het blijft alsnog fout. Moet je eens voorstellen dat een blanke band dit soort dingen zegt over zwarten...Maar ja toch is het album gewoon erg goed hoor. 4 sterren.

avatar van Jorge-E
De zwarten zijn in de geschiedenis nooit goed behandeld geweest door de blanken, dus ik begijp het wel., al ben ik ook tegen racisme.

avatar van principal2000
Inhoudelijk flink achterhaald nu bijvoorbeeld Obama de president is. Productie is een goede combinatie van east- en westcoast. Cube heeft goed afgekeken van de Bomb Squad tijdens zijn 'eastcoast-periode'. Jammer genoeg werden deze heren ook beïnvloed door de G-funkperiode en was hun tweede album voor mij echt niet te genieten. Dit is een redelijk onbekend, maar zeer sterk album. Helaas wel een korte speelduur.

avatar van Kill_illuminati
Jorge-E schreef:

Arabieren waren er lang voordat er Europianen waren.

avatar van Stapler
Dan kan de stelling van Jorge-E nog steeds wel kloppen.

Kill_illuminati schreef:

Arabieren waren er lang voordat er Europianen waren.

Arabieren zijn niet echt zwarten die uit Afrika gehaald werden voor slavernij.

avatar van Kill_illuminati
Dat bedoelde ik niet, ik bedoelde dat zij er al veel eerder slavendrijvers waren.

PriestMaiden
Titeltrack

Was het album maar zo gruwelijk goed als de intro.... helaas. Of hij moet nog groeien. Ik zag deze in een tweedehands winkeltje liggen, ik hou wel van politieke raps.

Die schreeuwlelijk Ice Cube verpest het album echt. Waarom doet hij altijd zo tof. Hij was niet eens van de straat. Hij kan rappen dat wel maar altijd zo overdreven boos. Echt een minpunt van het album. Ik zie echt de genialiteit niet van hem.