Zoot Woman - Things Are What They Used to Be (2009)

Electronic / Pop
Label: Snowhite

1. Just a Friend of Mine (3:09)
  2. Lonely by Your Side (3:24)
  3. More Than Ever (3:26)
  4. Saturation (6:11)
  5. Take You Higher (3:17)
  6. Witness (3:34)
  7. Lust Forever (2:46)
  8. Memory (3:28)
  9. We Won't Break (3:03)
  10. Things Are What They Used to Be (4:15)
  11. Blue Sea (3:34)
  12. Live in My Head (4:05)
avatar van djarend
ben ik benieuwd naar, kan hem alleen nergens vinden.....en dan bedoel ik gewoon om legaal te kopen

avatar van Barend G
Hij komt dan ook pas 21/8 uit

avatar van djarend
nergens te koop, geen enkele platenmij die hem aanbied, geen amazon etc. kan je wel zeg komt pas 21-8 maar dan moet-ie al lang ergens te vinden zijn en ik zit zelf in de business en weet veel wegen maar nog op geen enkele weg te vinden, iemand anders al wel?

Toch staat het op hun eigen website. Momenteel staat er zelfs "out tomorrow". Op Amazon was ie wel te bestellen al, zie ook FULL ALBUM PREVIEW on MYSPACE NOW/AMAZON PRE-ORDER ends TOMORROW - MySpace-blog | van ZOOT WOMAN *Out Tomorrow* - blogs.myspace.com

avatar van johannn
Ik heb hem al besteld via de engelse amazon, helaas komt ie pas dinsdag of woensdag binnen
Ik kijk er echt naar uit, want de singles zijn veelbelovend

Edit: te koop op iTunes voor €8,99 iTunes Store - Zoot Woman - Things Are What They Used to Be - tinyurl.com

avatar van rzasa
Besteld bij NL Store...ik erg ben benieuwd.

Een stuk elektronischer dan de vorige twee platen, dat is zeker. "Saturation" was al een hint in die richting, maar "Witness" en "Lust Forever" bevatten al helemaal een hoop distortie. Aan de ene kant vind ik dat jammer, want dat 'gladde' geluid van album twee was juist hetgene wat het album zo speciaal maakte, maar tegelijk blijven de songs zeker interessant genoeg.

De eerdere singles "We Won't Break" en "Live In My Head" verschijnen hier in licht opgefriste versies, maar gelukkig heeft Stuart Price er geen rotzooi van gemaakt zoals hij wel bij FrankMusik gedaan heeft. De versie van "Lonely By Your Side" hier prefereer ik zelfs boven die van Azzido da Bass van een paar jaar terug.

Als Zoot Woman-fan ben ik in ieder geval blij dat ze terug zijn, en begin met 4*

avatar van djarend
Yep, toen ik bericht stuurde stond hij nog niet op amazon, dank u, ga er even 5 bestellen daaro. NL store veel te duur, zoals altijd, dank jullie voor de reacties, zal vd week mijn mening geven als ie binnen is

avatar van rzasa
Zo dat scheelt veel geld. Ik ga even die bestelling annuleren. Wat moet je met 5 exemplaren als ik vragen mag?

avatar van djarend
@rzasa, gek genoeg heb ik een cd-winikel en ben gedwongen met deze release ze gewoon bij amazon in te kopen, omdat ze goedkoper zijn en gewoon niet in NL uitkomen, zit op een Duits label is mij verteld. Da's ook de reden dat ie bij NL store eigenlijk te duur is

Aha! Waar zit je winkel?
Dat ZootWoman bij zo'n obscuur label terecht komt. Vreemd.
2 oktober in de Melkweg, 3 oktober in Rotown.

avatar van djarend
Breda, ja ga idd even kjken in Rotown

avatar van titan
titan (crew)
Leuk dat ze naar Rotown komen, daar wil ik wel heen.

Heb hem gisteren via iTunes Store besteld en ik moet zeggen, het klinkt wederom erg lekker.
Gelukkig proberen ze zichzelf niet opnieuw uit te vinden bij dit album, dat heb ik al vaak genoeg fout horen gaan.

Inmiddels die 5 stuks binnen, toffe plaat hoor, ga hem zo nog eens opzetten

Inderdaad leuk dat "Lonely By Your Side" nu ook in een eigen versie is uitegracht, al hoor ik die van Azzido da Bass vooralsnog liever.

avatar van rzasa
Ja, lekkere cd. Blij mee. 4 sterren.

avatar van Antie
thisisnotatest schreef:
Een stuk elektronischer dan de vorige twee platen

Als Zoot Woman-fan ben ik in ieder geval blij dat ze terug zijn

Vind ik juist het spijtige dat het elektronischer klinkt, ze gaan gewoon mee met wat tegenwoordig alle electro-pop (rock) groepjes doen.
En maar blijven doen

Ik was ook grote fan van hun vorige albums maar bij dit album stopt het toch voor me denk ik

avatar van djarend
? dat snap ik niet, de eerste cd Living in a Magazine was toch zeker ook electropop, hoezo meedoen ? heb ze destijds live gezien, barste van de keyboards., dat hij meer electronisch is, wat volgens mij toch zeker wel waar is, komt door de terugkeer van Stuart Price

avatar van Antie
djarend schreef:

Ja ik onken ook niet dat hun vorige album electro-pop was.
Het klinkt alleen meer elektronischer dan toen.
Maar toen was hun sound meer uniek aan hun.
En nu lijken al die groepjes allemaal op elkaar.
En ja als je het laatste album hoort van "Cut copy", "Junior Boys" en deze "Zoot Woman" kan ik alleen conluderen "Nothing new under the
sun".
En ja meedoen heb ik misschien verkeerd uitgedrukt.
Bedoel dan meer op al de groepjes dat nu pas beginnen en ook de jaren 80 synth pop maar blijven uitputten.
"Cold Cave" is daar een goed voorbeeld van

Heb dit album nu pas beluisterd, maar ik geloof dat ik wel redelijk mee ga met Antie. Dit is inderdaad meer een soort 'Junior Boys-light', terwijl de vorige platen wat meer eigen smoel hadden. Vind het nog steeds wel fijn, maar het is te gewoontjes om voor mij een topper te zijn.

avatar van JahLex
Lekker hoor, idd 80s sound. Deed me meer denken aan Foxglove Hunt. Maar dat komt vnl omdat ik die band vaker luister dan andere genoemde..