menu

Bobby Hutcherson - Montara (1975)

mijn stem
3,75 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Blue Note

  1. Camel Rise (5:35)
  2. Montara (4:58)
  3. (Se Acabo) La Malanga (4:17)
  4. Love Song (5:37)
  5. Little Angel (3:54)
  6. Yuyo (6:42)
  7. Oye Como Va (5:08)
totale tijdsduur: 36:11
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
4,0
Lekker druk plaatje met veel aandacht voor heel veel percussie en natuurlijk vibrafoon/marimba. De blazers mogen zo nu en dan ook wat doen.

Het is wel een hectische plaat, dus ik weet niet of ik deze zo graag vaak ga opzetten. Het is wel vrolijk en klinkt erg zomers.

avatar van Mssr Renard
4,0
Iets meer dan 4 jaar later, moet ik toch echt terugkomen op mijn onderstaande post. Ik vond het te druk, zei ik. Dat komt omdat een hoop op deze plaat binnen de latinjazz valt. Een aantal songs vallen meer in de wat rustige fusion, maar meerendeel is midseventies latinjazz. Soms wat vergelijkbaar met Weather Report. De laatste song is van Tito Puente (bekend gemaakt door oa Santana).

Bijzonder dat Bobby ook kiest voor twee George Cables-originals (Camel Rise en Love Song) om de latin wat af te wisselen. Camel Rise staat ook op High Energy van Hubbard uit 1974.

Het is een vooral erg feestelijke en vrolijke plaat met een goede line-up (oa Blue Mitchell op trompet).

Gast
geplaatst: vandaag om 19:30 uur

geplaatst: vandaag om 19:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.