Yacht - See Mystery Lights (2009)

Pop / Dance
Label: DFA

1. Ring the Bell (4:25)
  2. The Afterlife (5:00)
  3. I'm in Love with a Ripper (4:15)
  4. It's Boring / You Can Live Anywhere You Want (8:54)
  5. Psychic City (Voodoo City) (5:09)
  6. Summer Song (3:34)
  7. We Have All We've Ever Wanted (4:13)
  8. Don't Fight the Darkness (3:10)
  9. I'm in Love with a Ripper [Party Mix] (5:18)
  10. Psychic City [Version] (1:33)
Bij het toevoegen van dit album moest ik even goed nadenken over de genres. Discogs vermeldt bij Yacht "Electronic, Rock, Pop, Hip Hop, Funk / Soul, Reggae, Folk, World, & Country", maar hier paste dat niet in de twee vakjes...

Zegt wel iets over hoe veelzijdig (of is het knotsgek) dit plaatje wel niet is. Ik las al referenties naar Talking Heads en LCD Soundsystem, maar dit gaat nog wel een stapje verder. Alhoewel dit nummer bol staat van de rariteiten, leuke vondsten en de grappige ideetjes klinkt het allemaal bijzonder aanstekelijk.

Favoriete nummer is vooralsnog The Afterlife, dat ook best in 1981 opgenomen had kunnen zijn. In dat nummer hoor ik postpunk, Abba, hiphop, Kraftwerk en de DFA-sound duidelijk terug. Heerlijk nummer vol muzikale vrijheid. Dit moet live echt fantastisch (kunnen) zijn.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit zou wel eens mijn plaat van het jaar kunnen worden...

elrayo
Het nummer Psychic City (Voodoo City) is erg leuk, DFA brengt sowieso veel goede albums uit, dus dit album ga ik denk ik ook maar eens proberen. En bedoel je met een stapje verder, dat dit nog beter is dan LCD Soundsystem, of dat het nog veelzijdiger is? In ieder geval ben ik erg benieuwd!

Veelzijdiger zeker, een stuk muzikaler ook. Beter misschien ook wel, maar ik zit nu in een vlaag van enthousiasme, dus daar doe ik nog geen harde uitspraken over.

In Psychic City zit trouwens een stukje synths van het bekende Uptown Topranking van Althea & Donna.

Goeie omschrijving bij Dummy Magazine:

‘See Mystery Lights’ is a beautiful patchwork quilt of glitchy electronica, ramshackle gospel and no wave disco

elrayo
Ik heb het album nu een keer gehoord, en ik moet zeggen dat het een leuk album geworden is. Ik heb alleen nog geen echte hoogtepunten kunnen ontdekken, al is het door herman genoemde nummer 'The Afterlife' wel een erg leuk nummer, en zo ook de twee versies van I'm in Love with a Ripper. Het laatste nummer vind ik wel een beetje overbodig...

Overigens vind ik dit album momenteel niet sterker dan het debuut van LCD Soundsystem (dat is dan ook een van mijn favoriete albums) maar wel leuker dan Sound of Silver. Verder vind ik dit album ook niet echt vergelijkbaar met LCD Soundsystem, LCD Soundystem is toch wat rock georienteerder.

Ik denk dat ik met 4 sterren begin, ik ben nog niet zo enthousiast over dit album als herman, maar ik heb het album ook nog niet echt aandachtig beluisterd, ik zal hem straks nog eens opzetten!

leuk clipje ook van summer song hehehe
YouTube - YACHT - Summer Song

avatar van de_nis_
Even pluggen.

Voor degenen die dit kunnen appreciëren, waaronder ik zelf, is waarschijnlijk 'John & Jehn' wel wat.
(http://www.musicmeter.nl/album/155700)
Heel anders maar toch ook hetzelfde.

avatar van Urbanoetang
Whoa. Dit klinkt erg leuk zeg, blij dit ontdekt te hebben! Erg aanstekelijke melodieën, inderdaad. Maar over hoe of wat ik nu eigenlijk hoor, ben ik nog niet uit. Een grote verzameling van van alles en nog wat - het gaat werkelijk alle kanten op. Mijn gevoel zegt dat ik deze plaat nog vaak ga draaien. Begin met een 4*, een voorzichtige notering die vrijwel zeker nog zal stijgen in de nabije toekomst.

avatar van KampF
Wat een retehip album zeg! Heerlijk dat exclusieve DFA geluid. Psychic City [Version] is het enige nummer dat ik vervelend vind. Verder sluit ik mij aan bij Hermans 1e bericht

fastpulseboy schreef:
leuk clipje ook van summer song hehehe
YouTube - YACHT - Summer Song

Mooi dat het je zo bevalt.

De instrumentals zijn nu ook gratis te verkrijgen, zag ik: Free Music Archive: YACHT - See Mystery Lights (Instrumentals) - freemusicarchive.org

(verwijderd)
Okey dit wordt keihard draaien op feestjes! Wat een heerlijke (absurde) plaat die toch zeer beluisterbaar is

jaaaaa
op vakantie redelijk vaak de revue laten passeren.
Goeie shiiiiiiiiiiiiiiiiit
Dat keyboard intermezzo in "the afterlife" hoe retegoed is dat!!!!!!!!!

herman schreef:

dat kwam ook al in me op ja! nog even kijken of het ook zo houdbaar blijft...

avatar van KampF
Psychic City [Version] heb ik weggegooid van mijn computer. Normaal doe ik dat niet, maar man-o-man, wat is dat nummer hondsirritant

De rest is uiteraard geweldig

avatar van de_nis_
Ik vind hem wel lekker.
Net als vroeger, met slechte apparatuur in een overstuurde microfoon zingen/schreeuwen

KampF schreef:

De rest is uiteraard geweldig

hahaha echt? Vind het een vreselijk lekkere afsluiter, zeker met die indianen geluiden Dikke smile krijg ik er van.

Summer song is leuk de rest vindt ik nog niet alles.

D-ark schreef:
Summer song is leuk de rest vindt ik nog niet alles.

nog ff een paar keer "the afterlife" proberen!

fastpulseboy schreef:

nog ff een paar keer "the afterlife" proberen!

Die is ook ok maar ja...Summer Song

Summer song is leuk the afterlift vindt ik pas echt geweldig.

Enfin, jullie zegen het.

Ik ga hem vanavond maar weer eens opzetten.

elrayo
Haha, op YouTube heeft echt niemand iets positiefs te vertellen over Summer Song.

Deze mag trouwens wel weer naar de 4 sterren!

ken er al 3 liedjes van. fijne hippe dance-tunetjes:)

avatar van Lepel
Dansende electropop, electronische dancepop, poppy electrodance. Zoiets. Vaak ´lekker gek´. Ik houd wel van lekker gek. Maar kennelijk niet altijd, want met dit album heb ik niet veel. The Afterlife vind ik aardig, Summer song kan ook nog wel (net), maar het overgrote deel van dit album weet me niet of nauwelijks te boeien. Er zitten vaak genoeg irritatiemomenten in de nummers: de vervelend vervormde zang in ´I am in love..´, het repetetieve in, vooral het tweede deel van, ´It´s boring/You can live...´ de op mij als onnozel overkomende zang in ´Psychic City´.
Nee, ik wis dit van mijn mp3-speler. Echt hoor, ik ga het doen. Houd me niet tegen. Houd me niet tegen, zeg ik je. Hallo?

elrayo
Ik hoorde Psychic City (Voodoo City) net in een LG reclame. Leuk!

avatar van mathijs1982
Waarom waren er zo weinig naar de kleine zaal in Paradiso gekomen? Wat een vrolijk fris geweldig optreden was dat. Ondanks dat er zo'n klein publiek was, was de sfeer goed. Ze staan ook in mei in het voorprogramma van LCD Soundsystem. Helaas is dat al uitverkocht en heb ik geen kaartje
Had beiden wel nog eens willen zien. Hopelijk boekt Lowlands ze nog, maar gezien het programma dat er tot nu toe staat zal dat wel tegenvallen.

avatar van Booyo
Mocht ik er mensen blij mee kunnen maken: nogal fijne remix van Pshycic City