The Black Dog - We Are Sheffield EP (2009)

Electronic / Dance
Label: Soma

1. Tunnels Ov Set [Crookes Mix] (7:26)
  2. Tunnels Ov Set [The Bass Soldier Remix] (3:31)
  3. Tunnels Ov Set [Autechre Remix] (7:41)
  4. Tripside Syndicate (2:46)
avatar van John Doe
De Autechre remix vind ik best tof. Verder een saaie EP. Alleen de afsluiter is nog een fijne ambient track.

avatar van John Doe
Inmiddels clipje erbij op youtube: Tunnels Ov Set [Autechre Remix]. Echt een vet nummer vind ik.

Ze zijn weer aardig productief de laatste jaren, de mannen van The Black Dog.

Hun laatste releases konden me eigenlijk niet zo boeien (ik heb het misschien ook te weinig een kans gegeven) en deze release wilde ik eigenlijk helemaal langs me heen laten gaan, maar die Autechre remix klinkt inderdaad wel èrg gaaf!

Toch nog een leuke ontdekking dus (bedankt voor de link JD), maar waarschijnlijk is die vette sound in dat nummer wel helemaal de verdienste van Autechre. Niet dat ik The Black Dog nu wil afschrijven hoor, want slechte platen hebben ze eigenlijk nooit gemaakt (ik ben ze alleen een beetje uit het oog verloren).

Hoe dan ook, de Autechre remix is in ieder geval zo 4,5* waard. Beoordeling voor de hele EP volgt wanneer ik de andere nummers ook heb gehoord (hij komt op het 'nog luisteren'-lijstje).

De Autechre mix is inderdaad zeker de beste van de drie. De Crookes mix vind ik wat saai en de Bass Soldier Remix zelf irritant.

De afsluiter is dan wel weer aardig, maar ook niet meer dan dat.
Ik ga ook voor de 3*. Matige EP.

avatar van John Doe
Dan zijn we het helemaal eens met elkaar. De oudste albums van The Black Dog vind ik ook het beste (op Temple of Transparent Balls na), maar de laatste drie zijn wel absoluut groeiers in mijn boek.