Laid Back - Play It Straight (1985)

Denemarken
Label: Medley

1. Ice Cream Baby (4:09)
  2. White Man (4:55)
  3. Don't Run from Your Shadow (4:11)
  4. I'm Hooked (2:54)
  5. One Life (3:17)
  6. Abu-Dhabi (4:55)
  7. Play It Straight (4:05)
  8. Do You Know What It's All About (3:54)
  9. C.C. Cool (5:32)
Een vijf als tegenstem voor de enkele 0.5 die is gegeven. Slaat nergens op, want dit is een lekkere zomers synthpop/funk plaat met een mooie, heldere productie. Eenvoudige nonsens teksten in dezelfde stijl als hun hit Bakerman (is baking bread), met een catchy beat en gitaar en synth-rifjes kenmerken deze band. En toch wordt het nergens echt saai. Op een bepaalde manier doet deze plaat mij qua productie en stijl lichtelijk denken aan Bowie's Let's Dance. Al zij het een stuk minder memorabel. Een 6.5.

avatar van Arjan Hut
Deze band was met zijn ritmes en coole hooks zijn tijd ver vooruit! Dit is een fijne, vette plaat, met Abu-Dhabi als hitje en verder prima te genieten.