Proem - Too Many Cookies EP (2000)

Electronic
Label: Monotonik

1. Hyla1 (4:01)
  2. Romanian Fruit Bowl (3:23)
  3. Access Mike (3:40)
  4. Romanian Vegetable Platter (3:05)
avatar van Goodfella
Jordy schreef:
soms zet iemand een paar rechte strepen op zo'n manier op het doek dat het totaalresultaat boven die simpele strepen uitstijgt.

avatar van Onderhond
Goed wakker vandaag Goodfella

avatar van Onderhond
Het "oudere" werk van Proem, gereleased op het Monotonik label. Mij tot dusver onbekend, maar blijbkaar geen klein labeltje, als je op het aantal releases mag afgaan. Hoewel deze release nu niet direct zwaar aanmoedigt om naar ander materiaal op dit label op zoek te gaan.

Voora "Hyla1" is een mindere track. Soundscape trackje, maar echt te saai om te kunnen boeien. Niet veel meer dan 2 of 3 waves die wat door elkaar liggen loeien. "Romanian Fruit Bowl" is gelukkig heel wat beter. Terug die mooie melodieën die we (althans, ik toch) van Proem gewend zijn, en ook wel verwachten. Prachtige melodieën lopen speels door elkaar heen, met op de achtergrond kalme ritmes.

"Access Mike" blijft net te lang hangen op de openingswave, en voegt er ook iets te weinig aan toe. Wel een mooi waveje, maar een melodie had gepast geweest, wat het ritmische is net iets te pover om van een echt goeie track te kunnen spreken. Afsluiten doet dit EPtje met "Romanian Vegetable Platter". Hier wel een melodie, maar ben er toch niet al te erg over te spreken. Ritmisch wel een stuk sterker dan het vorig trackje, maar het geheel is wat bedrukter.

"Romanian Fruit Bowl" is een lekkere track, "Hyla1" niet goed genoeg en de andere twee bengelen op het randje. 2.5* dan maar. Ben heel wat beter gewend van Proem.

avatar van cichlisuite
Monotonik is een online electronica label, elke release is gratis te downloaden in mp3 formaat van hun site

oa werk te vinden van :
- sense
- lackluster
- vim!
- Ilkae

en uiteraard deze ep van proem

altijd leuk om iets te horen dat onbekend is en soms de moeite waard is om verder op zoek te gaan naar ander werk.

avatar van tovenaar
Tammer dan de andere releases van Proem. Vaak best aardig, maar de echte heerlijke melodiën blijven te vaak uit op deze koektracks. De waves zijn meestal net iets te monotoom en daardoor liggen deze tracks me minder dan bijvoorbeeld die op Songs 4 the Citybus.