The Kamikaze Club 01 (2002)

Frankrijk
Electronic
Label: Peace Off

1. Slam - Suicide Scherzo (3:40)
  2. Kids Return - Doom Generation (3:13)
  3. Foule Off Youle - Suck a Cow (5:50)
  4. Kids Return - Bad Lieutnant (2:21)
  5. K Ballistic - Pillage (3:49)
  6. Rotator - Attitude 77 (3:27)
  7. Fury Fix - Never Trust a Hippy (4:54)
avatar van Onderhond
Peace Off is zo stilaan één van m'n favoriete labels geworden. Klein labeltje, maar wat een boeiend materiaal allemaal. The Kamikaze Club is een serie van compilatie EPs, waarvan er momenteel 3 uitgekomen zijn. Goede kennismaking met het talent op het Peace Off label.

Kant A opent met "Suicide Scherze", track vol coole en vette samples. Klinkt lekker vol, greasy, uitpuilend en opgeblazen. Lekkere dansbare ritmes en heel wat leuk samplegeklooi. Mooie opener. "Doom Generation" klinkt wat minder zwaar, maar stoomt wel lekker door. Snelle ratelende ritmes, jammer een beetje van wat de wat mindere voice samples. Blijft wel een goeie track, maar niet echt super. "Suck A Cow" is de eerste echte topper. Heeft een goeie minuut nodig om los te barsten, maar doet dat dan ook zo stevig mogelijk. Die eerste krakende gedistorte basses zijn geniaal (hoewel niet hard), wat volgt heerlijke uitleefmuziek. Snoeiharde ritmes en gitzwarte samples. Geniale track.

"Bad Lieutnant" opent de B kant, en is een veel betere track dan "Doom Generation". Komisch voice sample gebruik, gevolgd door stevige basses en lekkere ritmes met veel geklooi. Zeer kort, zeer krachtig nummertje. Niveau daalt ook niet meer op deze kant. "Pillage" is lekker hectisch gebeuk dat klinkt als een kudde ijskasten die naar beneden vallen van de 7de verdieping. Absolute topper is echter "Attitude 77". Klinkt zo'n beetje als het gebouw dat dan uiteindelijk toch maar instort nadat de kudde beneden geraakt is. Echt kick-ass basses, perfect voice sample gebruik en sublieme ritmes, die zorgen voor een ongelooflijk vette pap muziek. Geniaal. "Never Trust A Hippy", is naast goeie raad, ook een zeer verdienstelijke afsluiter van deze EP. Harde, bijna hardcore-achtige basses die deze keer wat rustiger, maar iets nadrukkelijker doorheen de boxen knallen, en halverwege de track toch worden vergezeld van wat drukke claps en hihats.

Al bij al weer een prachtige EP op dit label. Not for the faint of heart, maar voor mensen die al eens een rateltje en een bassje meer kunnen appreciëren. Vette breakcore, zoals het zou moeten. 4.5*

PS: sorry voor het mindere plaatje, maar 't is nogal een obscure release, en kon niks beters boventoveren.

avatar van Goodfella
Dat Peace Off clubje bevalt me uitstekend zeg. Zware, serieuze breakcore met veel distortion die je track na track overspoelt met een stortvloed aan smerige herrie. Alleen een lollig trailersampletje als in "Bad Lieutenant" hier zorgt even voor een glimlach, maar verder is het vooral donker geratel dat de klok slaat. Beklemmend bijna, want het hóudt niet op ..en da's vooral positief uit te leggen natuurlijk, want het feit dat dit verzamelplaatje in alle hectiek geen seconde inkakt zegt genoeg. Vette 4*