Tokyo Blade - Madame Guillotine (1985)

Label: Powerstation

1. Madame Guillotine (4:40)
  2. Break Out (3:43)
  3. Love Struck (3:44)
  4. Lightning Strikes * (4:33)
  5. Fever * (3:27)
  6. Attack, Attack * (3:37)
  7. Mean Streak * (4:47)
  8. Highway Passion * (4:27)
  9. Death on Mainstreet * (3:35)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Joepie, hiervan zijn ook alweer verschillende versies beschikbaar, maar volgens mij staat op de originele versie (Roadrunner RR 125498) volgende vier nummers: Madame Guillotine, Break Out, Love Struck en Attack Attack. Voor de andere versies laat ik iedereen vrij om dit zelf uit te zoeken: blijkbaar is er een Duitse uitgave op vinyl en op de cd-heruitgave staat weeral een andere tracklist. Iemand meer informatie, u weze welkom.
Anyway, NWOBHM met goede zanger met hoge stem en twee prachtig op elkaar ingespeelde gitaristen. Geluid is een beetje discutabel, tamelijk veel galm maar de nummers zijn heel goed, vandaag de dag ook nog althans in mijn belevingswereld. Uptempo metal met fikse solo's, zo hoor ik ze graag.

avatar van Kronos
Het nummer Attack, Attack staat op de achterkant van de hoes in een andere lettersoort en ik zag op internet dat er ook versies zijn zonder dat nummer. Ik vermoed dus een bonus op Roadrunner zoals het hier werd uitgebracht.

Deze EP was veelbelovend vond ik. De drie nieuwe nummers (Love Struck stond al op Night of the Blade) zijn alle lekker stevig en men speelt wat strakker. Maar het album Blackhearts and Jaded Spades dat hierna kwam viel dan toch dik tegen met een 'foute' koerswijziging, als je 't mij vraagt.

Maar dit is een leuke EP. Mooie hoes ook.

avatar van Lau1986
Ik heb een totaal andere versie met de volgende nummers:

A1. Madame Guillotine 4:43
A2. Break Out 3:45
(Andy Boulton, John Wiggins / Alan Marsh)
B1. Mean Streak 4:47
B2. Highway Passion 4:27
B3. Death on Mainstreet 3:35

avatar van ozwald
hadden destijds ook nog een ep uitgebracht met het nummer 'schoolhouse is burning' of zo. Erg aanstekelijke nummer.

vind ik hier helaas niet terug. in mn platenkast trouwens ook niet meer.

leuk bandje al met al.

avatar van Lau1986
Een leuke ep met een paar aardige nummers. Wel onhandig al die verschillende versies.