Roy Budd - Get Carter (1971)

Score
Label: Cinephile

1. Intro (0:33)
  2. Dialogue (0:16)
  3. Carter Takes a Train (3:00)
  4. "D'you Work Here, Kid?" (0:30)
  5. Looking for Someone (2:35)
  6. The Race Track (1:25)
  7. Something on My Mind (4:13)
  8. "I Thought You Weren't Coming" (0:45)
  9. Getting Nowhere in a Hurry (3:09)
  10. "I'm in the Bath" (1:02)
  11. The Girl in the Car (2:23)
  12. "I Miss You" (2:05)
  13. Love Is a Four Letter Word (2:40)
  14. "They Kill as Well" (0:35)
  15. Livin' Should Be This Way (3:16)
  16. "It's Carter" (0:18)
  17. Manhunt (2:51)
  18. "Have a Drink!" (1:21)
  19. Goodbye Eric! (0:45)
  20. Goodbye Carter! (3:37)
  21. Hallucinations (4:27)
  22. Plaything (2:33)
  23. How About You (2:19)
  24. Getting Nowhere in a Hurry [Instrumental] (3:11)
  25. Hallucinations [Instrumental] (4:25)
Artifact
Hier ben ik echt heel benieuwt naar

neo
De beste score van Budd, die samen mt John barry, Quincy Jones en enkele andere vele geweldige muziek componeerde voor misdaadthrillers in de jaren 60',70' en 80'. Het thema is befaamd met diens electrische piano, langzame funky baslijn, tablas en keyboards. Erg aanstekelijk en extra door in de vorm met de treingeluiden erdoor heen. Het hoort helemaal bij het swingende Londen van begin jaren 70. Maar het is ook een hele grillige, donkere score met veel suspense, wat vooral de kilheid van het alles perfect ondersteunt. Budd werkte ook samen met Paul Fisherman aan songs die helaas nooit wat zijn geweest. Die songs en de dialogen maken deze Get Carter uitgaven nogal wat ongelukkig.

Artifact
neo schreef:

Ik neem aan dat ik deze uitgaven beter kan ontwijken? Wilde hem via Bol bestellen, maar dat betreft dus deze versie. Verder kwam ik nog de S.E. tegen en een ''normale'' score. Past wel helemaal in mijn straatje nu ik het zo lees. Heb eigenlijk ook een zwak voor ''dit soort'' misdaad achtige scores en blaxploitation werken. Isaac Hayes, Bobby Womack en platen als Black Ceasar zijn natuurlijk heerlijk. Bovendien erg interessant om uit te samplen.

neo
Ik neem aan dat dat beiden versies van het label Cinephile zijn. Beiden ( en nog andere uitgaves) hebben zo hun gebreken. Die tweede cd van de SE is juist leuk door het mixwerk erop. Als dit soort misdaad scores je aanspreken moet je Get Carter gewoon hebben, ongeacht of je er onnodig materiaal op staat of niet. Het kan ook zijn dat jij ook die songs wel goed vind.