Emmure - Felony (2009)

Label: Victory

1. Sunday Bacon (2:37)
  2. I Thought You Met Telly and Turned Me Into Casper (2:51)
  3. I <3 Ec2 (2:45)
  4. Felony (2:47)
  5. You Sunk My Battleship (3:09)
  6. The Philosophy of Time Travel (2:36)
  7. First Impressions (2:18)
  8. R2deepthroat (2:17)
  9. Bars in Astoria (3:28)
  10. Lesson from Nichole (2:26)
  11. Don't Be One (2:55)
  12. Immaculate Misconception (1:26)
avatar van Norbert
Bars in Astoria klinkt in elk geval goed! Hopelijk wordt t een flinke verbetering ten opzichte van The Respect Issue, want dat was in mijn ogen een flinke deceptie.

avatar van bennerd
Hier... kijk... ik... naar... uit... Bars in Astoria klinkt inderdaad pakken beter dan het gemiddelde The Respect Issue-nummer, was inderdaad een fikse tegenvaller als je kijkt naar het debuut.

avatar van bennerd
Het titelnummer is ook gelekt, en het klinkt ook erg goed! Wat kijk ik uit naar deze plaat

avatar van bennerd
Gelekt! Ik weet weer wat te luisteren de komende dagen.

avatar van Norbert
Eerste luisterbeurt erop zitten nu. Moet zeggen dat ik verre van overtuigd ben. Vooral de vocals staan me nogal tegen. Het is of een beetje pratend zingen wat ie doet of growls die toch wel enigszins van erbarmelijke kwaliteit zijn. Maar ik zal de plaat eerst nog maar eens wat vaker beluisteren. Beste nummer is naar mijn mening nog altijd Bars in Astoria.

avatar van bennerd
Het heeft lang geduurd, maar de eerste luisterbeurt is er toch gekomen, en ik kan concluderen dat dit nu al enorme kans op een hoge jaarlijst-notering. De vocalen zijn inderdaad anders (veel meer 'gepraat', beetje zoals de intro van 10 Signs You Should Leave, op het debuut), en de toevallig voorbijfladderende cleane zang had ook niet gehoeven, maar wat klinkt alles toch weer veel beter dan op The Respect Issue! Instrumentaal is het eindelijk weer een pak agressiever dan de wij-willen-melodieus-zijn-mentaliteit van de voorganger. De screams van de zanger blijf ik ook trekken. Maar goed, we zullen zien wat ik er over een paar dagen (en heel wat luisterbeurten) van denk.

avatar van Von Helsing
Hup, alle Nu-Metal clichés op een hoop en je hebt het nieuwe album van Emmure. Lachwekkend bandje.

Von Helsing schreef:

Hater...

Mijn review voor Zware Metalen (http://www.zwaremetalen.com):

[modknip]

avatar van Don Cappuccino
0,5
Ik heb op het internet reviews gelezen over dit album en het wordt echt compleet in de grond geschreven. Maar de review van bennerd had me een beetje nieuwsgierig gemaakt. Nou, ik had er na een minuut wel genoeg van. Breakdown na breakdown komen en het lijkt wel of er niks anders in de nummers zit. Ik kan ook echt niks positiefs over zeggen en het is lang geleden dat ik zo´n slecht album heb gehoord, ik heb hier zelfs niet eens 1,0* voor over. Ik zal voor de grap eens het debuutalbum luisteren, want wordt nog vrij positief ontvangen.

avatar van guitar's garden
Uit de grond van van m'n hart: ik vind hem goed & ik ben blijkbaar een van de weinigen. Als je naar dit soort muziek begint te luisteren (en zeker naar deze band) weet je dat al hun nummers gewoon bestaan uit één lange breakdown, dan moet je hier achteraf ook niet klagen. Bijgevolg vind ik dat ze een originele inslag geven aan het deathcore genre, met hun electronische snufjes tussendoor en met hun (toch wel) lachwekkende gangsta houding lachen!

avatar van Don Cappuccino
0,5
Ik weet niet hoor, maar een band als Suicide Silence doet zeker niet alleen maar breakdowns en JFAC (Doom, Genesis), dat zijn toch wel de beste deathcorebands van dit moment.

avatar van bennerd
Ik zou persoonlijk gaan voor Despised Icon en Carnifex, maar goed, dat is smaak.

Guitar's garden: als je Emmure goed vindt, raad ik je (nieuwe) Recon, The Acacia Strain, American Me en (oude) Liferuiner aan. Allemaal breakdown-na-breakdown-metalcore met een lekker zware productie.

En Emmure vergelijken met Suicide Silence en Job for a Cowboy is als appels met peren vergelijken.