Lori McKenna - Bittertown (2004)

Rock / Country
Label: Signature

1. Bible Song (3:48)
  2. Mr. Sunshine (4:03)
  3. One Man (4:17)
  4. Pour (3:50)
  5. Lone Star (4:11)
  6. Stealing Kisses (4:24)
  7. If You Ask (4:29)
  8. Monday Afternoon (3:04)
  9. The Ledge (3:40)
  10. My Sweetheart (4:05)
  11. Cowardly Lion (3:38)
  12. Silver Bus (4:00)
  13. One Kiss Goodnight (4:19)
avatar van potjandosie
sterk album van deze uit Massachusetts afkomstige singer/songwriter. verwacht geen mainstream country maar prima americana/alt.country met af en toe een vleugje blues zoals op "Pour" of Appalachian folk invloeden op het mooie, breekbare "My Sweetheart".

als het gaat om de kwaliteit van de liedjes dan zit dat aspect wel goed bij deze Lori McKenna, die vele nummers schreef die hits werden in de versies van anderen (o.a. Faith Hill en Tim McGraw), een bewijs van haar talent als songwriter.

fraaie ballads als "One Man", "Stealing Kisses", het eerder genoemde "My Sweetheart" en "Silver Bus" worden bescheiden ingekleurd met o.a. akoestische gitaar, piano/orgel en pedal steel gitaar, nummers die mijn voorkeur hebben.

daar staan fijne mid-tempo nummers als "The Bible Song", "Lone Star", "Monday Afternoon" en "One Kiss Tonight" tegenover die voor de nodige variatie zorgen.

haar stevige rootsrock songs als "Mr. Sunshine" en "Cowardly Lion" komen minder goed uit de verf.
ook het bluesy "Pour" en "The Ledge" ervaar ik als mindere tracks. blijven 9 memorabele liedjes over. vandaar 4 sterren.

Buddy Miller verzorgde de backing vocals op "Bible Song" en Kevin Barry excelleert met zijn spel op elektrische gitaar, slide gitaar en pedal steel.

op het onafhankelijke Signature label werden ook albums uitgebracht van o.a. Mary Gauthier, Chris Smither, Eilen Jewell, Kris Delmhorst en Caroline Herring.

liefhebbers van die artiesten, maar ook van bij voorbeeld Patty Griffin of Lucinda Williams zouden best eens aangenaam verrast kunnen worden met dit album van de inmiddels 56-jarige Lori McKenna.

Album werd geproduceerd door Lorne Entress
(All songs by Lori McKenna)