Motohiro Nakashima - We Hum on the Way Home (2009)

Japan
Electronic / Folk
Label: Schole

1. Though the Window (2:13)
  2. Family (7:12)
  3. Tragedy of Our Field (6:03)
  4. A Few Minutes Before the Dawn (4:57)
  5. The Southern Cross (5:01)
  6. Two (4:31)
  7. Song Before You Came (5:45)
  8. Duck Pond Evening (9:56)
  9. Momo Piano (2:24)
  10. A Cat See the World Spinning Round (5:41)
  11. Homeward Bound (2:12)
avatar van we tigers
Kijk eens aan... Tuktak en ik hebben los van elkaar deze allebei vandaag toegevoegd. Dat hebben we volgens mij al een keertje eerder gehad.

dan maar even het tekstje dat ik bij de andere vermelding had staan ook maar even hier naar toe kopiëren:

Erg fraai pastoraal werkje van deze Japanner. Kamermuziek met piano, gitaar, strijkers, celeste, klarinet en trombone. Vooral die laatste neemt een mooie rol.
Dikke aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Hauschka of Peter Broderick. Aangenaam voor de zomeravonden.

Ik heb die andere inmiddels weggehaald, deze was een fractie eerder toegevoegd.

tuktak
haha nou dan is het iig een zekerheidje dat deze plaat op mm zou komen te staan. want hij is idd zeker het vermelden waard.
ik heb er maar electronic/folk van gemaakt, maar dat dekt de lading niet helemaal. prachtig akoestisch werkje met een hoog amelie gehalte.

m3LL3
Fijne frisse geluiden, en opmerkelijke instrumentkeuzes voor dit genre. Zovaak hoor ik geen trombone in ambient De vergelijking met Amélie zie ik zelf niet helemaal, vooral omdat ik het idee heb dat minimalisme bij Tiersen is overgeslagen naar simplisme

Het is wel een album waarbij het moeite kost de structuur helemaal te begrijpen. Ik heb hem een aantal keer opgezet maar ik kan nog steeds niet zeggen welke nummers ik nou de toppers vind.