Remus - The 5th Season (2005)

Electronic
Label: Humanworkshop

1. Lacklustre (5:39)
  2. The 5th Season (4:43)
  3. Asa Nisi Masa (5:05)
  4. Superchemical (5:29)
  5. Deep Frost (3:39)
  6. Gavrilo's Smile (5:11)
  7. Intersong (5:04)
  8. Tangle (5:07)
Een totaal onbekend werk wat ik, tijdens het invoeren van mijn cd's/elpees etc in het discogs systeem tegen kwam. Geen idee hoe ik eraan kwam, maar waarschijnlijk had ik totaal iets anders verwacht toen ik het aan schafte. Een beetje folk/americana, maar dat is het absoluut niet !
Op internet is er ook heel weinig te vinden over deze muziek.

The 5th Season (2005) is van de Nederlandse producer Remus Ockels. Op internet zie ik dat hij nu zijn geld verdient met filmmuziek en vooral muziek bij reclame commercials en daar zitten een aantal erg bekende merken bij !

Dit album (ik denk het enige album ??) is experimenteel en zeker niet altijd makkelijk. Maar het is geen brei van elektronische geluiden, hoewel dat wel zo nu en dan het geval is. Maar opvallend is dat er ook een warme sfeer is door gebruik van fluiten en andere instrumenten. Dit alles zorgt regelmatig voor een warme, kalme en mysterieuze sfeer. Het geheel is is een eclectische mix van 'gewone' instrumenten, zoals gitaar, fluit , maar gecombineerd met elektronica, waaronder synths. Experimenteel, soms zelfs wat neo-klassiek, , soms wat new age, wat trip hop, etherische klanken. Een muziek tapijt vol verrassingen.
In ieder geval geen 12 in een dozijn album, maar een aanrader voor diegene die wel wat van muzikale uitdagingen houdt.