Saltillo - Ganglion (2006)

Electronic
Label: Suspicious

1. A Necessary End (5:58)

2. Giving In (5:23)

3. Remember Me? (3:26)
  4. A Simple Test (5:31)

met Michael Holcomb

5. A Hair on the Head of John the Baptist (7:34)
  6. Blood and Milk (3:22)
  7. The Opening (2:49)
  8. Backyard Pond (3:00)
  9. Grafting (4:46)
  10. Praise (4:12)
  11. I'm on the Wrong Side (2:30)

12. 002 F#m (3:48)
avatar van J.M.
Heel vet album!

P-DawG
Paar nummers gecheckt op da tube, klonk erg goed.

P-DawG
Ik luister het album nu voor de eerste keer en het zoals verwacht erg sterk! De zang (Sarah Matthews) en het gebruik van instrumenten als de cello/viool/piano geven dit album een flinke dosis aan klassieke invloeden mee. Persoonlijk vind ik dat wel dope maar je moet er natuurlijk maar van houden.

Liefhebbers van bijv. Emancipator zullen dit waarschijnlijk ook wel waarderen.

P-DawG
Ik begin voorlopig met 4 sterren maar ik zeg expres voorlopig want het kan zeker nog groeien.

avatar van YoG
YoG
wat een vette snare in nummertje 3..!
Tot nu toe kan ik het goed pruimen.. beetje folk-indie invloeden, zoals op dat album van Emancipator... maar Ganglion is wel veel meer recht voor je raap..
ik ga verder luisteren

Blood and Milk

avatar van Chuck Taylor
Kom hier nu toevallig, ken dit album al geruime tijd, maar vindt dat hij hier overdreven hoog is beoordeeld. Zitten een paar aardige nummers bij, maar veel van hetzelfde en een beetje treurige emo-rock invloeden maken het er niet beter op.

P-DawG
Of degene die gestemd hebben vinden het daadwerkelijk beter dan dat jij het vind. Heel vreemd...

Met die treurige emo invloeden valt het ook wel mee. Het is inderdaad niet gezellige zomerse muziek maar dat is iets als bijv. Emancipator ook niet.

avatar van MurryMusic
Blood and Milk klinkt goed.

avatar van Chuck Taylor
P-DawG schreef:

Ik zeg ook niet voor niets dat ik vind dat hij overdreven hoog beoordeeld is - logische redenering dat de anderen het dan inderdaad beter vinden ja

Had het laatst wel weer even opgezet en de cd is toch wel de moeite waard.. maar nog steeds wel een beetje te hoog beoordeeld

avatar van StrangeFruit.
Naar mijn mening de perfecte combinatie van drums en klassieke instrumenten

avatar van -SprayIt-
Geniale plaat, echt heel erg goed. Precies wat ik zoek in muziek op het moment.

avatar van Luminal
Wat een heerlijke plaat zeg!!!

avatar van perrospicados
De afwisseling kan mij wel bekoren maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen geldt. Je wordt geregeld op het verkeerde been gezet en ik kan dat wel waarderen. Er is geen nummer dat ik er echt uit vind springen met name door de genoemde variatie

avatar van andnino
Ben ik de enige die de samples met regelmaat misplaatst vind? Muzikaal wel ok, maar vaak iets te dramatisch, terwijl ik wel van melodie hou in dit soort muziek. Ik luister dan liever naar een Pretty Lights of een Emancipator, toch enigszins vergelijkbaar.