Country Got Soul: Volume Two (2004)

Country

13. Rob Galbraith - Corner of Spit and Whittle
  14. Bonnie Bramlett - Your Kind of Kindness
  15. Dan Penn en Chuck Prophet - Heavy Duty
Country ?
Bah, niks voor mij. Maar wat schetste mijn verbazing: dit is soulvolle, funky "country". En country vind ik eerlijk gezegd niet echt zo op de voorgrond staan hier (verschilt natuurlijk wel per nummer).

Laat je dus niet misleiden door de titel zoals ik. Prachtige songs uit eind jaren '60, begin jaren '70.

Als je het album van The Solution kent ("Communicate"), dan is dit zeker ook wat voor je.
Hou je van Otis Redding, Aretha Franklin, Dusty Springfield ? Luisteren dan. Nu kan het tijdelijk op de luisterpaal van 3voor12.

avatar van FCEstebandido
Volume 1 vond ik toch beter.

avatar van potjandosie
net als volume 1 is "Country Got Soul" volume two zoals de titel aangeeft een mix van country en soul met vleugjes blues, funk en rock, hoewel het nummer "Stone Head Blues Band" van de Eric Quincy Tate band meer aan vroege "Southern rock" doet denken.

een fraaie verzamelaar die als volgt is samengesteld:

1. Tony Joe White een nummer van het album "Tony Joe" (1970)
2. Sandra Rhodes van "Where's Your Love Been" (1973)
3. Wayne Carson van "Life Lines" (1972)
4. Townes Van Zandt van "In the Beginning" (verzamelaar 2003, opname uit 1966)
5. Larry Jon Wilson van "New Beginnings" (1975)
6. Shirl Milete van het gelijknamige album (1969)
7. Jim Ford van "Harlan County" (1969)
8. Bobbie Gentry van "Fancy" (1970)
9. Eddie HInton van "Hard Luck Guy" (1999, opname uit 1980)
10. Travis Wammack van "Not For Sale" (1975)
11. Donnie Fritts niet eerder verschenen
12. Eric Quincy Tate van het gelijknamige album (1970)
13. Rob Galbraith van "Nashville Dirt" (1970)
14. Bonnie Bramlett van "It's Time" (1974)
15. Dan Penn/Chuck Prophet niet eerder verschenen

sterkhouders zijn o.a. de nummers van Tony Joe White, Larry Jon Wilson, Bobbie Gentry en Eddie Hinton met als goede tweeden die van Sandra Rhodes, Wayne Carson, Travis Wammack en Donnie Fritts.
de overige nummers inclusief die van Townes Van Zandt beklijven een stuk minder. "Big Country Blues" gezongen door Shirl Milete is eveneens een door TVZ geschreven nummer.

deelcitaat uit de liner notes (Les Back):

"Like its predecessor this album is a homage to the under-acknowledged talents of the southern songwriters and white session players who played a critical role in defining soul music. Their story is a complicated one that dances across the lines of colour and segregation. "It's amazing what close cousins country and soul music are" says Sandra Rhodes.

The music on this album comes from a golden era of southern song populated by legendary personalities. Combine Music in Nashville (the pubishing arm of Fred Foster's Monument Records) was a hotbed of writers in the early seventies"