Country Got Soul: Volume One (2003)

Country

13. Johnny Daye - Stay Baby Stay
  14. Bobby Hatfield - The Feeling Is Right
  15. Dan Penn - If Love Was Money
avatar van dudehere
Country Got Soul. Vertel mij wat.

De titel is een beetje misleidend. Met country heeft deze muziek weinig te maken, dit is soul uit de zuidelijke staten van de VS. Muziek die veel te weinig aandacht heeft gekregen. Dat vonden ook de makers van deze compilatie vandaar ook de volgende missie:

"Shine a spotlight on the white southern singers of the late '60s and '70s who blended soul, country, blues, and rock into a lazy, hazy, laid-back, mellow groove."

avatar van Soulistic
Vandaag besteld! Na het horen van Travis Wammack's "You Better Move On" moet ik gewoon het hele album beluisteren. Ben benieuwd!

avatar van FCEstebandido
Travis Wammack, prachtig gewoon.

avatar van potjandosie
het prijsnummer hier is de openingstrack Sheldon Churchyard van Larry Jon Wilson. Eddie Hinton die ook zo'n enorme strot heeft en wel de blanke Otis Redding werd genoemd, zorgt voor een 2e hoogtepunt op dit album. ook de nummers van Travis Wammack, Tony Joe White en Dan Penn zijn het beluisteren waard. verder aardig wat tracks waarbij ik de behoefte krijg om te "skippen". net als bij de opvolger Volume Two is dit ook een onevenwichtige verzamelaar. blijft wel een feit, dat het initiatief achter dit soort albums lovenswaardig is dus hulde voor de samenstellers.