Nisennenmondai - Destination Tokyo (2008)

Japan
Rock / Avant-Garde
Label: Bijin

1. Souzousuru Neji (13:02)
  2. Disco (8:31)
  3. Miraabouru (1:07)
  4. Mirrorball (12:03)
  5. Destination Tokyo (9:07)
avatar van Urbanoetang
Staat in de luisterpaal. Pas geleden een keer hun vorige album Rokuon gehoord - aparte muziek, dit. Dat album net toegevoegd.

tuktak
jah toffe plaat! live ook goed, check bv YouTube - NISENNENMONDAI - LIVE AT UPSET THE RHYTHM

avatar van Kos
Kos
Live zijn ze erg cool.

avatar van Yann
Beter dan Battles.

Zag ze dit jaargang op Roskilde, toen ik ze op enkele youtube-filmpjes na nog niet kende. Drie ingetogen dames, maar een erg energieke en intense show. Heel erg tof. Daarna de albums gaan luisteren, en ook op plaat blijken ze meer dan de moeite waard!

J.B.
Live zijn ze inderdaad subliem. Een retestrak en pittig optreden. Ze hebben een groove van hier tot Tokyo.
Ik kon in ieder geval niet stil blijven staan op Roskilde. Nu ook maar achter het album aan...

avatar van platedraaier
Deze cd stond al een tijdje op m`n "kopen" lijstje en afgelopen woensdag kwam ik hem tot mijn grote vreugde tegen in de bakken bij concerto.
3 japanse vrouwen. Gitaar, Bas en drum.
Dit is het muzikale equivalent van de stad Tokyo. Als je de cd opzet, stap je eigenlijk in de metro. Je hoort een vrouwenstem door de spaeakers die zegt: "Destination Tokyo".
Dan begint het....
Geen moment rust, een gejaagde meute mensen, de metro raast als Godzilla onder de stad door. Overal en altijd gebeurt er iets. Een menselijk mierennest.
Pompende drum en bas met een gitaar die soms klinkt als de viool van Eddie Jobson. Af en toe een tempoverandering maar het blijft gaan. Na 13 minuten stop je abrupt bij de eerste halte, maar voordat je uit kunt stappen raast de metro weer door met een monotoon basloopje, drums die maar doorgaan en staccato gitaarspel dat piept, kreunt en kraakt.
Bij de volgende halte stapt er een groep kinderen in die een knap staaltje acapella weggeven.
Hierna lijkt er tijd voor bezinning, maar na een minuut is de trein alweer in volle vaart richting einbestemming. En het lijkt drukker geworden in de coupé. De opbouw van dit nummer is indrukwekkend.
En dan op naar de laatste halte, in een iets rustiger tempo is het dan "Destination Tokyo" na een trip van bijna 3 kwartier rijd ik voldaan Tokyo binnen.

avatar van Blus
Stomtoevallig tegenaan gelopen, aanbeveling van YouTube toen ik Russian Circles live bekeek. Ik was gelijk verkocht. Dat tempo! Helemaal als je de beelden hebt van die drumster, man, wat een concentratie.
Ook zonder beelden heerlijk om te luisteren. Alsof je aan het stopcontact hangt, ik heb na het eerste nummer al tien keer meer energie.

avatar van itchy
Ik geloof best dat dit live heel goed is. Op plaat vind ik het echter maar pover en vind ik een OOIOO en Battles, die in dezelfde hoek zitten, veel beter.