Deze cd stond al een tijdje op m`n "kopen" lijstje en afgelopen woensdag kwam ik hem tot mijn grote vreugde tegen in de bakken bij concerto.
3 japanse vrouwen. Gitaar, Bas en drum.
Dit is het muzikale equivalent van de stad Tokyo. Als je de cd opzet, stap je eigenlijk in de metro. Je hoort een vrouwenstem door de spaeakers die zegt: "Destination Tokyo".
Dan begint het....
Geen moment rust, een gejaagde meute mensen, de metro raast als Godzilla onder de stad door. Overal en altijd gebeurt er iets. Een menselijk mierennest.
Pompende drum en bas met een gitaar die soms klinkt als de viool van Eddie Jobson. Af en toe een tempoverandering maar het blijft gaan. Na 13 minuten stop je abrupt bij de eerste halte, maar voordat je uit kunt stappen raast de metro weer door met een monotoon basloopje, drums die maar doorgaan en staccato gitaarspel dat piept, kreunt en kraakt.
Bij de volgende halte stapt er een groep kinderen in die een knap staaltje acapella weggeven.
Hierna lijkt er tijd voor bezinning, maar na een minuut is de trein alweer in volle vaart richting einbestemming. En het lijkt drukker geworden in de coupé. De opbouw van dit nummer is indrukwekkend.
En dan op naar de laatste halte, in een iets rustiger tempo is het dan "Destination Tokyo" na een trip van bijna 3 kwartier rijd ik voldaan Tokyo binnen.