menu

Deinonychus - The Silence of December (1995)

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Nederland
Metal
Label: Cacophonous

  1. Intro (Black Sun) (1:53)
  2. I, Ruler of Paradise in Black (6:30)
  3. The Silence of December (4:32)
  4. The Final Affliction of Xafan (10:21)
  5. A Shining Blaze over Darkland (6:18)
  6. Under the Autumn Tree (7:06)
  7. Here Lies My Kingdom (7:37)
  8. My Travels Through the Midnight Sky (7:33)
  9. Red Is My Blood... Cold Is My Heart (5:54)
  10. Outro (Bizarre Landscape) (2:06)
totale tijdsduur: 59:50
zoeken in:
avatar van Edwynn
3,5
Silence Of December was de eerste full length van Marco Kehren alias Odin van Deinonychus. Hier horen we in navolging van de demo's nog wat krakkemikkige blackmetal in de stijl van Burzum. De over de top variant op de gotische doom van de latere platen is maar mondjesmaat aanwezig.
Ja, het album is krakkemikkig en rommelig. Maar wat het album doet overhellen naar de voldoende mijnerzijds is de beklemmende ijzige atmosfeer die de brenger dezes weet over te brengen. Een paar noten in het album en je zit midden in een desolaat woud waar sneeuwstormen en dichte mist je oriëntatievermogen ernstig vertroebelen. Daarmee een prooi makend voor kwade woudgeesten en bostrollen.

Kortom, The Silence Of December is een mooie nostalgische seizoensplaat. En op een aantal tracks horen we ook nog Maurice Swinkels van Legion Of The Damned nog wat giftige tegenspraak geven aan de declamaties van Kehren.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:53 uur

geplaatst: vandaag om 08:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.