Battleaxe - Burn This Town (1983)

Rock / Metal
Label: Music for Nations

1. Ready to Deliver (3:02)
  2. Her Mama Told Her (3:44)
  3. Burn This Town (3:31)
  4. Dirty Rocker (3:28)
  5. Overdrive (4:23)
  6. Runnin' Outta Time (3:29)
  7. Battleaxe (3:40)
  8. Starmaker (2:55)
  9. Thor Thunder Angel (3:44)
  10. Hands Off (4:36)
  11. Ready to Deliver [Live at BBC Radio 1 Session 1983] * (3:18)
  12. Shout It Out [Live at BBC Radio 1 Session 1983] * (4:19)
  13. Mean Machine [Live at BBC Radio 1 Session 1983] * (4:29)
  14. Running Out of Time [Live at BBC Radio 1 Session 1983] * (3:48)
avatar van Guinness1980
Ondanks dat Battleaxe zich niet met Iron Maiden kan meten vind ik dit een verbazingwekkend goed NWOBHM album.
Het eerste wat me aangetrokk aan dit melodieus album is de mooie LP cover.
Voor de rest staan er veel catchy nummers op.

De eerste 3 nummers op deze LP vind ik ook meteen de beste nummers.

Deze band begon ooit als Warrior en in, ik dacht,1981 veranderde ze de naam naar Battleaxe.

avatar van wizard
Een degelijk album, meer hoor ik er niet in. De nummers zijn stuk voor stuk goed, en het geluid is ook in orde. Echter, er mist een echte uitschieter zodat mijn aandacht op driekwart van het album wat weg begint te zakken.

3.5*

Guitars & Wings
Cd is recent heruitgebracht met 4 live nummers. Volgens mij werd deze band/plaat in het verleden flink verguist (samen met ace lane) vanwege slechte productie, de lp hoes etc. M.i. klinkt het best redelijk, maar ik ben nooit een echte verzamelaar van Britse metal geweest.

avatar van Metalhead99
wizard schreef:

Hier kan ik me volledig bij aansluiten. Het is een degelijk album van een band die qua sound duidelijk mee wilde liften op de trend van bands als Iron Maiden en Saxon. Kwaliteit hebben ze in principe wel, maar ze weten nergens echt memorabele stukken te maken. Maar verguist vanwege de slechte productie? Ik vind de productie nog best degelijk en die mensen hadden dan vast niet naar Atomkraft geluisterd, want de productie van dat materiaal is nog wel een stuk minder dan deze plaat. Maar zij hadden dan weer de kracht van Tony Dolan, een man met een sterker stemgeluid dan deze zanger (dat is mijn mening en dus niet op feiten berust).

avatar van ZAP!
Indertijd de LP nog in handen gehad, van wie hij was, geen idee, maar ik vind die hoes nog steeds leuk. De muziek is niet bijzonder, maar wel lekker energiek en prima gespeeld - en in een straatje waar ik graag kom. Ik heb deze geluisterd. Niks mis met de sound, maar dat is dan wel een remaster (met een iets minder, maar nog best leuk nieuw hoesje)...