Wildchild - Secondary Protocol (2003)

Label: Stones Throw

1. Intro (0:33)
  2. Code Red (4:11)
  3. Hands Up (3:48)
  4. The Come Off (3:48)

met Tha Liks en Phil the Agony

5. The Movement Pt. 2 (3:32)
  6. Heartbeat (3:51)

met Oh No

7. Kiana (4:15)
  8. Secondary Protocol (5:25)
  9. Knicknack 2002 (3:48)

met Percee P en Medaphoar

10. Puttin' in Work (3:42)
  11. Bounce (5:33)

met Planet Asia, Aceyalone en Spontaneous

12. Wonder Years (4:05)
  13. Party Up (5:39)

met Vinia Mojica

14. Operation Radio Raid (4:00)

met LMNO

15. Feel It (4:00)

met Medaphoar

Pauper
Zat bij Lootpack, werkt hier samen met ondermeer Medaphoar, Oh No en Percee P. Dat is wel iets om trots op te zijn, ik ga hem zeker even halen! Hele fijne producties ook wederom!

avatar van Niek
Pauper schreef:
Hele fijne producties ook wederom!
Van wie? Oh No neem ik aan, maar ook van Madlib?

avatar van waxs
Niek schreef:
Van wie? Oh No neem ik aan, maar ook van Madlib?

Jah, zie Discogs.com

raffael77
Wildchild the dopest

avatar van GarnalenPeller
Is dit wat?

raffael77

Dit is een geweldig album hoop dat hij gauw weer gaat komen met een album want het is al weer een tijdje geleden.

JustaRascal
Ja zou cool zijn een nieuw album. Ben benieuwd hoe ze muziek tegenwoordig is. Op de Lootpack albums en dit album is ti in iedergeval tof.

avatar van Thelonious Monk
Heerlijk album dat ik steeds meer en meer opzet. Niet één nummer is slecht, alles bounced en de rhymes dope.

Gekkenhuis
Kan bijna niet mis natuurlijk met Oh No en Madlib op de producties

avatar van Rhythm & Poetry
Stem verhoogd naar het maximum. Heb hem gisteren origineel gekocht. Met topproducties van Madlib en Oh No, hulp met de producties van Peanut Butter Wolf en DJ Romes, gastartiesten als o.a. Percee P, Aceyalone, Medaphoar en LMNO, ja dan kan er ook weinig mis gaan. Zeker als jezelf Wildchild heet. Wildchild houd mijn interesse met interessante raps van begin tot eind.

Gekkenhuis
En niet te vergeten een uitzonderlijke flow, wat in mijn ogen zijn sterkste punt is.

avatar van Thelonious Monk
Zojuist ook mijn stem verhoogt naar een dikke vette 5*. Wat een album zeg. Vanaf de intro tot aan het heerlijke melodietje in het begin van 'Feel it' wordt een heel hoge kwaliteit aangehouden. Gewoon alles aan dit album klopt. Vette rhymes, dikke flow, nog dikkere beats, heerlijk gewoon. Een greep uit de beste nummers zal moeilijk zijn, want er staat gewoon geen één slecht nr. op. Allez, een paar hoogtepunten dan:
-de 'oooh ooh' zang in de intro
-een sterke opening van het album in 'code red'
-de feel in de beat van madlib in 'feel it'
-het zalige melodietje in 'The movement pt2'
-het prachtige 'kiana'
-het jeugdgevoel in 'wonder years'
-dikke beat op 'operation radio raid'

Voer dus voor Stonesthrow addepten, maar door de redelijke toegankelijkheid ook aangenaam voor de fans van de meer mainstream hiphop.

avatar van Rhythm & Poetry
^^^^^^
Mooi verwoord, wil nog even een vermelding voor het prachtige Knicknack 2002 maken. Heerlijk nummer 2 briljante MC's (Wildchild en Percee P) een MC die op zijn minst erg sterk is en goed in het niveau van de heren mee gaat (MED).

Maxmus
Weet iemand hoe dat nummer in het begin van
15. Feel it ( met MED ) heet.
Die is echt keihard.
Ook keihard album natuurlijk.

avatar van Thelonious Monk
Dat begin weet ik ook ni, maar wel al veel naar gezocht. Eens een mailtje sturen naar wildchild of pb wolf

Relax
Is opzich wel een goed album, maar die flow van Wildchild is net zo verdwaald als iemand in het bos.
Vind zijn flow nogal amateuristisch en opgelezen, wat het cijfer gelijk een stuk omlaag brengt.
Beats zijn erg goed, maar bij het einde zakt het nogal in kwa beats.

Had een top album kunnen zijn, maar helaas.

avatar van WeztSide
Doet me een beetje aan GZA denken, deze gast.
Vooral op zijn feature bij Madvillainy.