Suicide - A Way of Life (1988)

Rock / Electronic
Label: Chapter 22

1. Wild in Blue (4:34)
  2. Surrender (3:47)
  3. Jukebox Baby 96 (3:21)
  4. Rain of Ruin (4:00)
  5. Suffering in Vain (4:41)
  6. Dominic Christ (6:47)
  7. Love So Lovely (4:04)
  8. Devastation (4:01)
  9. Heat Beat (4:12)
  10. Dominic Christ * (6:36)
  11. Johnny * (3:36)
  12. Cheree * (5:10)
  13. Devastation * (7:17)
  14. Jukebox Baby '96 * (6:37)
  15. Girl * (6:31)
  16. I Surrender * (3:39)
  17. Harlem * (7:48)
perfume
Elvis on "steroids!"

Een heerlijk album van Suicide. Dit album is lekker om te draaien als je een slokje teveel op hebt. Eigenlijk geldt dat voor alle albums van dit legendarisch duo! GEWELDIG. Hypnotiserende beats en een zang met zoveel galm dat je op een gegeven moment niet meer hoort wat Alan Vega zoal brabbelt........en schreewt!

Maar.... achter al die lolligheid gaat een bloed serieuze ondertoon schuil.....Suicide beschrijft in hun liedjes de strijd die de "gewone man" moet voeren om te kunnen overleven. Dat thema hoor je terug in het nummer Frankie Teardrop(we're all Frankies!) van hun debuut album. Maar ook op dit album klinkt het thema nog na op een nummer als Dominic Christ.

avatar van Poles Apart
"Wild in Blue" is een weergaloze openingstrack, één van m'n favoriete Suicide nummers.