Ray Davies and the Crouch End Festival Chorus - The Kinks Choral Collection (2009)

Label: Decca

1. Days (3:43)
  2. Waterloo Sunset (3:34)
  3. You Really Got Me (3:40)
  4. Victoria (3:02)
  5. See My Friends (5:20)
  6. Celluloid Heroes (3:42)
  7. Shangri-La (5:27)
  8. Working Man's Cafe (3:59)
  9. Village Green (3:23)
  10. Picture Book (2:31)
  11. Big Sky (3:13)
  12. Do You Remember Walter (3:33)
  13. Johnny Thunder (2:18)
  14. Village Green Preservation Society (2:31)
  15. All Day and All of the Night (2:44)
avatar van Von Helsing
Ray Davies die zijn eigen klassiekers van een lullig koor voorziet in een Night of the Promps decor.

We doen maar net of we het niet gehoord hebben en morgen bij het opstaan hebben wij er geen weet meer van.

Ik heb deze cd nét ontdekt. Nou vind ik Ray sowieso als een kanjer, die op het gebied van de popmuziek (vanaf het prille begin) handen vol aan prachtige composities de wereld in stuurde. Al dan niet met zijn Kinks. Maar wat hij op dit album heeft gedaan vind ik fantastisch. De "klassiekers" klinken ineens echt écht klassiek. Het geeft de songs, die al geweldig waren, een extra dimensie. Prachtig!!! Ik realiseer me wel dat er muziekliefhebbers zijn die dit verschrikkelijk vinden, maar ja dat hou je altijd bij muziek. Dat is nou eenmaal heel persoonlijk. Ik zou een ieder die "iets" met Ray heeft dit album toch eens te beluisteren en je conclusie te trekken. De mijne staat al vast: Geweldig!!!

Dat Ray Davies veelzijdig is wist ik al wel, maar wat hij op dit album laat horen vind ik echt uniek. Ik geef toe je moet er van houden. You love it or you hate it. I love it! Geen violen maar een koor. Je moet er maar opkomen. Nummers als Victoria, You Really Got Me en All Day And All Of The Night krijgen ineens een heel andere dimensie.Bij het nummer Village Green waan je je de eerste minuut in een kathedraal waar een koor prachtige meerstemmige koormuziek ten gehore brengt. Geweldig mooi nummer. Do You Remember Walter klinkt geniaal oubollig. Shangrila en Celluloid Heroes klinken imo beter dan ooit te voren. Ja, dit album beluisteren is een heel aparte ervaring, maar ik heb geen seconde spijt gehad dat ik hem gekocht heb. Pop meets classical. Zo af en toe kan dat iets heel wonderlijks te voorschijn toveren

Ik ben eigenlijk zo benieuwd wat Kinks-fans van dit album vinden. Wat ik er van vind, heb ik hier boven al geschreven. (Von Helsing, trouwens ook). Het is echt héél apart en voor discussie vatbaar.

De minst besproken en de meest onderschatte cd van 2009. En dat nog wel van één van de meest veelzijdige singer/songerwriters uit de historie van de pop muziek. Misschien niet zijn allerbeste cd, maar toch zeker de moeite waard om te beluisteren, deze zéér speciale cd!!! (gerereleased in december 2009 met o.a. Chrissie Hynde)

Wat een prachtige plaat! Op momenten echt metershoog kippenvel. Dit is inderdaad heel andere koek dan de gemiddelde Kinks- of Ray Davies-plaat, maar verdorie, wat is-ie mooi. Prachtige arrangementen van bekende Kinksnummers en een heerlijke Village Green medley.

Als dat koor in volle glorie inzet halverwege "Days", of bij het altijd schitterende "Waterloo Sunset".. geweldig.

avatar van pmac
hier wordt ik gewoon blij van. Prachtige nummers die nog eens ontroerend vertolkt zijn. Dat niet alle nummers goed werken met koor (Victoria en All Day) is Ray te vergeven.

avatar van Savant
Ray rules! Gedurfd, op het randje en het werkt niet overal en altijd. Maar als het werkt, en dat doet het vaak, dan is het ook kippenvel.

avatar van nlkink
Ik ben Kinksfan maar dit is een van de twee albums die ik nog steeds niet heb aangeschaft. En ik heb het meeste ondertussen bij medefans wel gehoord.