Strung Out - Agents of the Underground (2009)

Punk
Label: Fat Wreck Chords

1. Black Crosses (3:40)
  2. Carcrashradio (2:46)
  3. The Fever and the Sound (3:40)
  4. Heart Attack (3:12)
  5. Vanity (3:36)
  6. Ghetto Heater (3:28)
  7. Agents of the Underground (3:30)
  8. Nation of Thieves (3:06)
  9. Jack Knife (2:29)
  10. Dead Spaces (3:40)
  11. Andy Warhol (3:22)
avatar van JacoBaco
Kijk is aan, 1 van mijn favorieten punkbands (zie avatar) Strung Out.

Punk met Metal invloeden. Althans, op sommige platen dan.
Alleen het stemgeluid zal voor vele niet aangenaam zijn.
Ik ben er aan gewend, dus voor mij is het geen probleem.

Strung Out houd niet van een herhalingsoefening. Met iedere plaat die ze uitbrengen, proberen ze het weer anders te doen. En het verschil is af en toe heel groot. Zo hebben ze typische skate punk gemaakt, maar ook punk met metal invloeden.

Hun vorige plaat was tamelijk rustig, dus ik ben benieuwd waar ze nu weer mee aankomen. Misschien nog rustiger of juist weer terug bij af met hun Skate Punk. Persoonlijk hoop ik op dat ze het bij hun Punk/Metal geluid houden.

avatar van lowieke
Tot nu toe aangenaam verast...

Had echt niet verwacht dat ik dit zou waarderen, maar kom er tot nu toe goed doorheen...

avatar van JacoBaco
Alleen de nummers 1 t/m 6 geluisterd in de Auto op weg naar mn werk. Ik moet zeggen dat op vooral An American Paradox, Exile In Oblivion en Blackhawks Over Los Angeles zijn de openingsnummers de beste.

Op Agents of the Underground is dat denk ook zo, maar toch werd ik er minder door geraakt dan de vorige. Ik mis emotie, afwisseling en lef. Het tempo ligt hoog, maar het klinkt een beetje te makkelijk. Voor de 5 nummers erna geldt precies hetzelfde. Het klinkt vrij standaard en er is geen nummer wat er tussenuit springt. Ik moet 7 t/m 11 nog luisteren, maar tot nu toe ben ik beetje teleurgesteld. Daarbij moet ik wel zeggen dat het nog altijd veel beter klinkt dan de meeste Punkrock bandjes.

avatar van Mr. B
Borduurt lekker voort op Blackhawks over Los Angeles. Stevig plaatje, ik had niet anders verwacht, maar op sommige momenten net niet de drive die eerder genoemd album wel heeft.