menu

The Orb - Baghdad Batteries (2009)

Alternatieve titel: Orbsessions Volume III

mijn stem
3,56 (8)
8 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Electronic
Label: Malicious Damage

  1. Styrofoam Meltdown (3:45)
  2. Chocolate Fingers (5:13)
  3. Baghdad Batteries (5:09)
  4. Raven's Reprise (4:12)
  5. Dolly Unit (5:01)
  6. Super Soakers (8:41)
  7. Suburban Smog (6:51)
  8. Orban Tumbleweed (3:32)
  9. Pebbles (1:08)
  10. Woodlarking (3:47)
  11. OOPA (6:12)
totale tijdsduur: 53:31
zoeken in:
avatar van YoG
4,0
YoG
Mooi album.. behoorlijk ambient vergeleken met hun vorige, "The Dream".
Fans van het eerste uur zullen wel weer tevreden zijn.. de stijl grijpt een beetje terug naar de rustige en analoog klinkende ambient op hun eerste 2 albums.
Ik hoor hier en daar ook wat Biospere invloeden.

Ik zag op discogs.com dat dit album nog is gemastered door wijlen Andy Hughes

Pastichio Rocker
Aangezien dit album grotendeels is gemaakt door Alex Paterson en Thomas Fehlmann zullen vooral liefhebbers van Okie Dokie... en Kompakt aan hun trekken komen. De ambient is deze keer wat nadrukkelijker aanwezig dan op Okie Dokie... maar het klinkt toch wel weer alsof Fehlmann van grote invloed was op het geluid op deze plaat. Mensen die niks met het laatste (echte) album 'The Dream' hebben maar de minimal stijl van Okie Dokie... wel tof vinden kunnen opgelucht adem halen.

avatar van Proeflokaal
3,0
Dit lijkt het vervolg op Okie Dokie en een volledige stijlbreuk met voorganger The Dream. The Orb is duidelijk een band met meerdere gezichten aan het worden. Van een rode draad is in ieder geval geen sprake meer. Het is dan ook telkens weer afwachten of het wat is. Deze plaat luistert in ieder geval lekker weg op dezelfde manier als Okie Dokie, al is hier wel meer sprake van ambient. Geen heel groot succes, meer voor de liefhebber. Wat ik alleen niet snap is dat de band elke keer afbreekt wat de plaat ervoor ingezet heeft. Het is wel een recept om steeds minder mensen te bereiken lijkt het.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:37 uur

geplaatst: vandaag om 20:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.