Steve Dawson - Waiting for the Lights to Come Up (2008)

1 stem

Canada
Folk / Blues
Label: Black Hen

1. At Arms Length (4:26)
  2. Dry as Our Luck (3:58)
  3. Fire Somewhere (5:19)
  4. Walkin' Down the Line (3:46)
  5. Hard-To-Get Gertie (2:16)
  6. Room to Room (4:22)
  7. Somebody's Got to Help You (4:16)
  8. Hurricane (5:19)
  9. Fun Machine One (4:05)
  10. Today's Suprise (4:26)
  11. Ruin My Day (4:13)
  12. Swinging in a Hammock (4:44)
avatar van Ronald5150
Ik ken Steve Dawson van zijn samenwerking met de ook al Canadees Jim Byrnes. Dawson produceert Byrnes’ albums en voorziet die bovendien van prachtig gitaarspel. Hij weet zowel in zijn productie als met zijn gitaarspel altijd een prachtig warm en authentiek bluesgeluid neer te zetten. Op zijn eigen album ”Waiting for the Lights to Come Up” is de basis meer folk en roots, al is de blues nooit ver weg. Het zijn eigenlijk allemaal ontzettend mooie liedjes, en Dawson laat horen ook nog eens over een zeer mooie stem te beschikken. Zijn gitaarspel is werkelijk prachtig. Of het nu akoestisch, elektrisch, slide, lap steel, national steel, banjo of mandoline is, snarentovenaar Dawson draait er zijn hand niet voor om. Het lijkt wel of deze multi-instrumentalist alles wat snaren heeft kan bespelen, en hoe! Het is vooral een echt luisteralbum geworden, met mooie melodieën en zanglijnen. Steve Dawson is geen grote bekende, zeker niet in Europa, maar ”Waiting for the Light to Come Up” vind ik een van de verborgen pareltjes uit mijn muziekcollectie. Onbekend maakt wellicht onbemind, en dat is in het geval van Steve Dawson volkomen onterecht. ”Waiting for the Lights to Come Up” is een prachtig album!