Hearts of Stone - Stop the World - We Wanna Get On... (1970)

Soul
Label: Motown

1. It's a Lonesome Road (2:34)
  2. If I Could Give You the World (2:57)
  3. Would You Take a Dime from a Poor Man (2:33)
  4. Rainy Night in Georgia (4:05)
  5. You Gotta Sacrifice (We Gotta Sacrifice) (2:34)
  6. What Does It Take (To Win Your Love) (2:59)
  7. Yesterday's Love Is Over (2:54)
  8. Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin) (3:45)
  9. He Ain't Heavy, He's My Brother (4:05)
  10. You've Made Me So Very Happy (3:25)
  11. One Day (2:52)
avatar van Angelo
Wanneer de naam Motown valt, denk je niet gelijk aan de Hearts Of Stone. In plaats van een bekende, gevestigde naam te zijn, gaat het hier eerder om een obscure groep. De verwachtingen waren hoog voor Floyd Lawson, John Myers, Lindsey Griffin en Carl Cutler, maar met hun enige Motown album Stop the world – we wanna get on… wisten de heren niet eens in de schaduw te staan van bijvoorbeeld The Temptations of The Four Tops. Succes hebben ze niet gekend. Nee, eerder het tegenovergestelde: ze verdwenen in de anonimiteit. Jammer eigenlijk, want ook dit album uit de Motown-catalogus is prima.

Vier zeer geslaagde covers treffen we aan in de vorm van Rainy night in Georgia (origineel is van Brook Benton), You’ve made me so very happy (origineel is van Brenda Holloway), He ain’t heavy, he’s my brother (origineel is van Kelly Gordon), en tot slot Thank you (falletinme be mice elf agin) (origineel is van Sly & The Family Stone). De overige nummers waren/zijn nieuw materiaal, waarvan het merendeel door henzelf werd geschreven. In principe verschilt dit album niet eens zozeer van veel andere albums van dat label uit die tijd. Fijne soul, waar prima naar te luisteren valt, zonder dat het al te baanbrekend is. Er staan veel rustige nummers op, enkel de Sly & The Family Stone cover is funky in vergelijking met al het andere. Eigenlijk hebben ze de covers helemaal niet nodig. De nummers die ze zelf schreven zijn namelijk mooi genoeg. Mooie refreinen, variërende teksten, voorzien van sfeervolle instrumentaties en goede vocalen. Onterecht onderbelicht en overschaduwd door de wat bekendere albums uit die tijd.

Lees hier het tweede deel.