Leftover Salmon - The Nashville Sessions (1999)

Country

10. Troubled Times
  11. Another Way to Turn
  12. Up on the Hill Where We Do the Boogie
  13. Nobody's Fault But Mine
Makkelijke instapper voor deze bluegrass alles-mag-jamband, door hun zelf omgedoopt naar "polyethnic Cajun slamgrass". Hun cultstatus blijkbaar al zo vooruit gesneld dat ze op dit album geen moeite hadden met het strikken van onder andere Taj Mahal, Lucinda Williams, Waylon Jennings en veel meer, want elk nummer heeft hier 1 of meer gastbijdrages.

Hoe klinkt dat dan. Nu ja, als een groep muzikanten die aan de slag gaan met bluegrass, cajun, reggae, rock, blues, country, jazz, wereld en alles wat ze verder nog tegenkomen. Vooral de reggae-invloed heeft een niet te onderschatten rol tussen de jams door, maar ook de cajun steekt vaak de kop op. Moet wel gezegd worden dat het op dit betreffende album allemaal wat rechtlijniger/meer afgebakend klinkt. Feest blijft het!

avatar van zoutzak
Klassieke plaat die doet denken aan Nitty Gritty Dirt Bands will the circle be unbroken. Een schat aan gastmuzikanten kleuren dit album. Voortreffelijke productie van Randy Scruggs, de zoon van.