One on Twoism Volume 3 (2009)

Electronic
Label: Twoism

1. Saturday Index en Shadowshocker - Volume 3 Intro (2:00)
  2. Saturday Index - Back to Human (3:23)
  3. Boreal Network - The Copper Harbor Conglomerate (3:02)
  4. Phasen - Blue Ridge Sunrise (4:46)
  5. Illuminant - This Is My Notebook of Dreams (2:28)
  6. Kashmir Boots - Zon (0:10)
  7. A Clock in the Kingdom - Misner Space (3:15)
  8. SoulSonic - Music for Free (2:23)
  9. Kashmir Boots - Miranda's Infatuation (1:57)
  10. Picnic At Cathode Lake - Start Again (3:41)
  11. Underwater - Winter (1:39)
  12. Xurba - VAKOG Reframe (4:38)
  13. Synthetrix - The Destructors [The Twoism Edit] (4:50)
  14. Polarsky - Through the Clouds (1:33)
  15. RL/VL - Hillbrook Pool [November Edit] (1:54)
  16. Lawrence King - Erroneous (2:12)
  17. Five Step Path - Bare Trees (3:26)
  18. Telekom - Pitcher (4:00)
  19. Young Fleeto - New Town Dreams (0:42)
  20. Frequent C - C Sick (2:32)
Van de vier 'volumes' die tot nu toe uit zijn gekomen vind ik dit waarschijnlijk de beste. Begint goed met Back to Human opgevolgd door het geweldige The Copper Harbor Conglomerate.
This Is My Notebook of Dreams is wel erg BOC'ish, maar klinkt gewoon lekker vrolijk en fris.
Zo rond track 7 / 8 kakt het een beetje in, maar even later gaat het (na de mooie pianoklanken uit Winter) weer op volle kracht verder met VAKOG Reframe(!). Vervolgens eigenlijk geen zwak moment meer en wèl een erg sfeervolle afsluiter; C Sick.

4,5* voor deze, en nu maar hopen op volume 5 in 2011

avatar van bas
bas
Voor 'amateurs' klinkt het behoorlijk professioneel, beter dan wat ik mij herinner van de http://www.xltronic.com' Vibes compilaties. Sfeervol! De eerrste keren irriteerde ik mij nog aan een hinderlijk gekraak door de hele CD (maar dacht nog, het zal er wel bij horen); bleek achteraf dat de batterijen van de draadloze hoofdtelefoon op waren
Daarbij ook de eerste CD in jaren die mijn CD speler af en toe weigert af te spelen. Het zijn CDR's als je ze koopt, maar dat zie je er niet aan af. Als je de release koopt ziet deze er zeer professioneel uit.
Uiteindelijke start: 4*