Jawel, een nieuwe Shoko - hoezee! Big-sterretje-Bang!!! behoort inmiddels tot één van mijn grote Jpop-favorieten; volgestouwd met fantastisch materiaal gebracht op fantastische wijze. Shoko is daarnaast fanboy-materiaal pur sang; beslist geen straf om naar te kijken (mevrouw heeft ook legio zogeheten
idol-video's op haar conto staan; avondvullende registraties van ronddartelende Japanse schonen in badpak), aandoenlijk en innemend van persoonlijkheid, en bovendien gezegend met een geheel eigen, tja, mythologie (voor niet-fanboys: franchise), compleet met fantastisch vervreemdend televisieprogramma en al (
zie hier ). Ook Magic Time is weer een uitermate prettige plaat, hoewel 'ie zeker niet kan tippen aan zijn voorganger - daarvoor is 'ie niet over de gehele linie even memorabel. Desalniettemin is er dermate veel te genieten dat ik ook voor Magic Time alweer een 4,5* uit heb getrokken, met de aantekening dat Big-sterretje-Bang!!! dus wel iets beter is. Desalniettemin kunnen tracks als Spiral en Tsuzuku Sekai met gemak aan eerder materiaal tippen. Prettig dus!
SHOKOTANâGO!!!