Delbert McClinton - Acquired Taste (2009)

Roots
Label: New West

1. Mama's Little Baby (3:08)
  2. Starting a Rumor (3:40)
  3. Can't Nobody Say I Didn't Try (3:13)
  4. Never Saw It Comin' (3:01)
  5. Do It (2:48)
  6. I Need to Know (3:06)
  7. People Just Love to Talk (3:17)
  8. Until Then (4:58)
  9. Willie (2:37)
  10. Wouldn't You Think (Should've Been Here by Now) (4:32)
  11. She's Not There Anymore (3:03)
  12. When She Cries at Night (3:08)
  13. Cherry Street (3:33)
  14. Out of My Mind (3:23)
avatar van potjandosie
een lichte tegenvaller dit album, waarop Delbert McClinton zijn gebruikelijke cocktail van blues, r&b, country, soul en rock n' roll serveert. iets minder blues en rock dan op een aantal van zijn andere albums.
de songs werden deels door DM zelf geschreven maar merendeels zijn deze co-written, voornamelijk met Gary Nicholson en Kevin McKendree.

stevige r&b op de opener "Mama's Little Baby", het zwakke "When She Cries at Night" en "Cherry Street", funky op "Do It" , juke joint blues op "I Need to Know" en dan weer swing jazz op "People Just Love to Talk".

deze worden afgewisseld met fraaie love ballads als "Can't Nobody Say I Didn't Try" met een country feel, het eveneens meer ingetogen "Never Saw It Comin" en een 2-tal als bar room klinkende piano ballads "She's Not There Anymore" en "Out of My Mind". jammer dat een andere ballad "Until Then" een behoorlijke mispeer is.

geen slecht album want die maakt de man bij mijn weten niet, maar als luisteraar mis je toch wel de magie van een album als "Live from Austin" (1989), waar de energie van af bruist. Delbert McClinton is als live performer op zijn best.

Album werd geproduceerd door Don Was (except track 2)
Recorded at East Iris Studios, Nashville & Henson Studios, Los Angeles