Memory Tapes - Seek Magic (2009)

Pop / Electronic

5. Stop Talking (7:04)
  6. Graphics (6:31)
  7. Plain Material (4:50)
  8. Run Out (4:41)
Erg benieuwd naar. Bicycle is alvast een fijn nummer, even als de remix door The Horrors.

(verwijderd)
Zo mijn eerste kennismaking met deze band.. en heb een vrij knappe kater, maar niet vrolijk worden van deze muziek is onbegonnen werk!

Eerste reactie is dat ik referenties hoor naar Animal Collective en Yeasayer

PQ.
Heerlijk album, lekker relaxte electronic. Hiermee kan ik mijn kater wel doorkomen! Mix tussen Gui Boratto, Air en DAT Politics. (ja ik weet dat dat lekker breed is)

tuktak
en telefon tel aviv, maar dan minder goed. hoog pitchforkgehalte, mij boeit het allemaal niet echt. het is namelijk nergens echt goed of verrassend.

Mja, Stop Talking vind ik toch wel erg goed. Klinkt een beetje als David Byrne op een blije acid-trip.

khonnor
tuktak schreef:

d'oh, dit is toch wel een heel stuk beter dan telefon tel aviv... veel afwisselender ook. ik hoor er yeasayer, aphex twin, animal collective, en co in, maar ook de tegenwooridg zo gehypete glo-fi sound, en lekker veel lekkere disco beats...

bicycle, pink stones en stop talking zijn in elk geval overheerlijk!

Hmm, ik vind Memory Tapes goed en het is zeker afwisselender dan Telefon Tel Aviv, maar de laatste TTA gaat toch wel erg diep. Een van de emotioneelste platen van de laatste jaren wat mij betreft. Wat dat betreft is Memory Tapes dan weer vrij oppervlakkig.

avatar van trebremmit
Heel mooi album dit. afwisselend en vrolijk.
Hun blog is ook leuk, staat een gratis nummer van twintig minuten op genaamd treeship en wat mixen van o.a Crystal Castles.

avatar van wibro
Dit album leren dankzij de nominatie van GrafGantz in de albums KO; 2009. Daar electronic op het ogenblik tot mijn meest favoriete muziek behoort was voor mij dit de aanleiding om dit album maar eens te gaan beluisteren. En ja, dit is toch de electronic die mij het meest aanspreekt. Geen gekraak, ook niet slaapverwekkend maar mooie afgeronde melodieën. Zo wil ik het graag horen. Voor mij met "In Between" van Marek Hemmann het mooiste album in het genre electronic van het jaar 2009.